Rakvere teatri noored näitlejad osalevad suvelavastuses

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Saaremaa kadakastel kallastel esitatakse August Mälgu romaanil põhinevat lavastust "Õitsev meri". Kaasa teevad Rakvere teatri noored ja andekad näitlejad. 
Saaremaa kadakastel kallastel esitatakse August Mälgu romaanil põhinevat lavastust "Õitsev meri". Kaasa teevad Rakvere teatri noored ja andekad näitlejad. Foto: Ain Protsin

Kuressaare teater mängib sel suvel Saaremaal Mihkli talumuuseumi õuel August Mälgu romaanil "Õitsev meri" põhinevat sama nimega suvelavastust. Lavastuses osalevad Rakvere teatri näitlejad Grete Jürgenson, Jaune Kimmel ja Elar Vahter.

Kuressaare teatri juht Piret Rauk, kes ise samas lavastuses mängib, rääkis, et mõte kasutada Rakvere noori tuli lavastaja Madis Kalmetilt. Andekad inimesed jäid talle Rakveres silma, kui käis siin eelmisel hooajal lavastamas näidendit "Nagu peeglis", kus Grete Jürgenson peaosatäitjana mängis. "Elar Vahteri puhul sai otsustavaks tema taust. Ta on Saaremaa poiss ja mereharidusega. See passib väga hästi kokku esitatava teemaga," ütles Rauk ja lisas, et Kuressaare teater on aastaid tahtnud Mälgu teksti esitada, aga seda on väga keeruline panna teatrivormi. Pakkumine tuli samuti Madis Kalmetilt endalt.

August Mälgu romaanile "Õitsev meri", mis ilmus 1930. aastatel, kirjutas dramatiseeringu Andres Särev. Rakvere teatris esitati seda rannaküla armastuselugu kaheksakümnendate lõpul. Kuressaares mängitav lugu on suurem ja täienenud, sest lavastaja on kasutanud stseene, mida Särevi tekstis ei ole.

Kuressaare teatri juht rääkis veel: "Meil ei ole kunagi olnud sellist olukorda, et nädal aega enne esietendust on kõik piletid välja müüdud. Muidugi ei saanud müüa täismahus, sest piirangud on peal. Huvi etenduste vastu näitas, et teatrikülastajatel oli ilmselge vajadus etenduskunsti järele peale pikka pausi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles