Vandaalid lõhkusid Tamsalu tammepargis valgusteid

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tamsalu tammepargis lõhuti valgusteid kas pühapäeva õhtul või ööl vastu esmaspäeva. Vald ootab vandaalide kohta infot.
Tamsalu tammepargis lõhuti valgusteid kas pühapäeva õhtul või ööl vastu esmaspäeva. Vald ootab vandaalide kohta infot. Foto: Erakogu

Tamsalu tammepargis märatsesid nädalavahetusel taas vandaalid, lõhkudes valgusteid. Võimalik, et teo panid toime 18–20-aastased noored mehed, kel pole oma eluga targemat peale hakata kui öösiti avalikes kohtades viina juua ja siis alkoholiuimas peast segi minna.

Lisaks Tamsalule korraldatakse sarnaseid sigadusi regulaarselt naaberlinnas Tapal, kus kord lõhutakse laste mänguväljakut, kord pillutakse viinapudeleid äsja valminud rattapargis puruks. Tapa abivallavanem, ise Tamsalus elav Andrus Freienthal ohkas ja lausus, et tal on lausa jõuetuse tunne peal: “Ühiselu reeglid ei ole meie linnakestesse ikka veel kohale jõudnud, ma lihtsalt ei saa aru, kuidas noored inimesed ei suuda kultuurselt aega veeta, vaid lõhuvad teiste kätetööd.”

Omavalitsusele kuuluva Tapa Vallahoolduse juhataja Lembit Saart oletab, et vandaalid tegutsesid Tamsalu tammepargis kas pühapäeva hilisõhtul või ööl vastu esmaspäeva. “Valgusteid lõhuti Kukelossi ees ja selle juurest algaval jalgrajal. Kaks on täitsa jala pealt maas, üks on poolenisti lääbakil ja mitu laternat loksuvad tugevalt, olles ilmselt ka viga saanud,” seletas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles