Kauaaegne unistus tuli otse Hispaaniast koduukse taha

Isabella Lahtvee
, suvereporter
Copy
Hispaaniast Huerta del Almanzorast saadetud kastitäis eri suuruse ja küpsusastmega mahevilju, mis ootavad viilutamist, jäätise tegemist või hoopiski tee sisse minekut.
Hispaaniast Huerta del Almanzorast saadetud kastitäis eri suuruse ja küpsusastmega mahevilju, mis ootavad viilutamist, jäätise tegemist või hoopiski tee sisse minekut. Foto: Jane Pulver

Troopiliste viljade kasvatamine nõuab palju hoolt ja aega ning enamikule neist jääb meie Eesti suvi liiga külmaks.

Võõramaistest viljadest, mida Eestis kasvatatakse, on levinuim viinamari. Viinamarjapõõsad on üpris paljudel eestlasel koduõues või kasvuhoones, kuna need on kliimatingimuste suhtes vähenõudlikud. Teised viljad, nagu näiteks apelsinid, sidrunid, oliivid, nii vastupidavad ei ole. Kuid mida siis teha, kui tuleb isu sidrunite järele, aga poe omi ei soovi?

CrowdFarming on põllumajandust nüüdisajastav projekt, millest võtab osa mitu riiki: Prantsusmaa, Saksamaa, Hispaania jt. Selle eesmärk on luua otsene ja läbipaistev toidu tarneahel, kus toit tuleb otse tootja põllult ostja ukse taha. Farmerid kasvatavad toitu vastavalt vajadusele, et ei tekiks toiduraiskamist. Igal talunikul on oma loomad või kultuurid, mida ta kasvatab, ning hiljem paneb ta tooted või saadused ostja poole teele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles