Pandeemia ajal seiskunud Hiina saadetised on jõudmas Eestisse

Copy
Pakiautomaatidesse jõuavad Hiinast pärit saadetised, mis pandeemia ajal peatati.
Pakiautomaatidesse jõuavad Hiinast pärit saadetised, mis pandeemia ajal peatati. Foto: Dmitri Kotjuh

Omniva teatel on viimastel päevadel hakanud Eestisse saabuma suuremal hulgal pandeemia kõrgajal rahvusvahelises pakivoos kuhjunud saadetisi. Rahvusvaheliste pakkide mahud on võrreldes juunikuuga kasvanud ligikaudu 60 protsenti, aprilli- ja maikuuga võrreldes on saadetiste hulk mitmekordistunud.

Omniva rahvusvaheliste teenuste juhi Marita Mägi sõnul jõuavad Eestis olevad saadetised klientideni suurema viivituseta.

“Suuremate koguste tõttu võib tavapärase paari päeva asemel kuluda eestisiseseks töötluseks ning kohaletoimetamiseks maksimaalselt kuni nädal,” täpsustas Mägi.

Mägi sõnul ei saa välistada, et mõned Eestisse jõudvad saadetised on oma kahekuuse maksimaalse tarnetähtaja juba ületanud ja kaupmehed on võibolla nende eest juba hüvitist maksnud.

“Kuna Hiina pakkide tarneajad on pandeemiajärgselt taastumas, siis võib praegu saabuvate saadetiste seas olla nii juunis tellitud kaupa kui ka märtsikuus soetatud, kuid tarneahelas pikalt ootel olnud kaupu,” ütles Mägi.

Ta lisas, et olenemata sellest, kas kaup on saajale juba hüvitatud või ei, toimetab Omniva neile jõudnud saadetised siiski tellijateni nii kiiresti kui võimalik.

Nende saadetiste kohta, mis veel Eestisse jõudnud pole, ei osanud Omniva esindaja infot jagada. “Kõige targem on kliendil varuda kannatust ning oma saadetise infot jälgida Omniva kodulehe saadetise otsingus,” sõnas Mägi. “Kahjuks ei ole ka meie klienditeenindusel alles teel olevate saadetiste kohta täpsemat infot jagada,” lisas Marita Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles