Sõiduta oma lemmiklooma ohutult

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Häirekeskusele on laekunud mitmeid murelikke kõnesid sõidukitesse ootama jäetud loomadest.
Häirekeskusele on laekunud mitmeid murelikke kõnesid sõidukitesse ootama jäetud loomadest. Foto: SCANPIX

Vahvat vaatepilti, kus koer on sõitvas autos juhi põlvede vahel, käpad kõiketeadvalt roolile toetatud, oleme ilmselt kõik näinud. Paraku võib järsu pidurdamise või avarii korral selline kodulooma hoidmise komme saada saatuslikuks. Ja mitte ainult loomale, vaid ka lemmiku peremehele.

Lemmikloomaga ohutult liiklemisest ei ole just palju räägitud. Hiljuti osales ja esines politseimuuseumis kuuleka koera päeva raames peetud üritusel Margus Koll, kes täiendab end Haapsalu kolledžis liiklusohutuse alal. Ta rääkis, et tuleks mõtelda nii looma kui ka loomapidaja ohutusele autos. “Ükski seadus seda ei reguleeri. Lemmiklooma käsitletakse liiklusseaduse mõistes nagu veost ja kehtivad veose vedamise reeglid,” kõneles Koll. Ta selgitas, et veose puhul on nõue, et see oleks kinni ega loksuks mööda autot ringi.

Looma veoga kaasneb mitu ohtu, millele enne ei mõelda, kui tagajärjed on käes. Tuleks endale selgeks teha, et ükskõik kui vagura loomaga tegemist on, võib ta alati ettearvamatult käituda ja põhjustada avariiohtliku olukorra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles