Kossuhing mõtles välja viskevesti

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Lõputu ideedegeneraator Kalju Pluutus hoolib korvpallimängust sedavõrd, et mõtleb välja üha uusi leiutisi, mis aitavad noortel pallimängu paremini selgeks saada.
Lõputu ideedegeneraator Kalju Pluutus hoolib korvpallimängust sedavõrd, et mõtleb välja üha uusi leiutisi, mis aitavad noortel pallimängu paremini selgeks saada. Foto: Margus Martin

Sajandat sünnipäeva tähistav Eesti korvpall oleks märksa vaesem, kui selle juures ei eksisteeriks spordiala jäägitult armastavad juhendajad. Üks selline, rakverlane Kalju Pluutus, elab kiviviske kaugusel Kastani Arenast.

Lääne-Virumaal pole ilmselt tõsist korvpallisõpra, kes sel alal vanemtreeneri ehk kutsestandardi kuuendat taset omavat 71-aastast Kalju Pluutust ei teaks. Tema äärmiselt põnevaid leiutisi, nagu näiteks korvpalli sööduaparaat, mis on aidanud mängu tutvustada ja tehnilisi elemente lihvida, on näinud või proovinud vist igaüks.

Äsja tuli lennukate ideede poolest kuulus mees lagedale aga uue vahva asjaga, milleks on viskevest. Nagu lubab oletada asja nimi, on tegemist filigraanse visketehnika õpetamiseks mõeldud leiutisega. “Oma pere muidugi teab, aga mitte kuskil pole seda veel näidanud. Sulle näitan esimest korda,” kruttis Pluutus kohtumisel ajakirjanikuga kohe põnevuse lakke ning põrutas humoorikalt: “Kurat, kuuenda kategooria treener peaks midagi ikka oskama teha.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles