Tipikad avastavad ratastel Pandivere paiku

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Kui möödunud aastal matkasid Tallinna tehnikaülikooli tudengid ratastel Järvamaal, siis sel aastal on nad liikvel Lääne-Virumaal.
Kui möödunud aastal matkasid Tallinna tehnikaülikooli tudengid ratastel Järvamaal, siis sel aastal on nad liikvel Lääne-Virumaal. Foto: Tipikate Rattamataklubi

Täna stardivad 120 matkalist Lasila mõisast tipikate rattamatkale, mis sel korral toimub Pandivere kõrgustikul.

Pühapäeval teekonna lõpppunkti Tamsalusse jõudval rattamatkal mööda Lääne-Virumaad osalevad Tallinna tehnikaülikooli tudengid, vilistlased ja töötajad.

Matkal kohtutakse kohaliku elu ja kultuuri edendajatega. Näiteks Lasila mõisa ja kooli tutvustab direktor Katrin Murakas, Väike-Maarjas asuvat päästekooli tutvustab Vadim Ivanov ning Kiltsi mõisas võtab rattureid vastu Moona Mürk. Samuti uudistatakse Muuga mõisa, Porkuni paemuuseumit ning Vao tornlinnust.

Tipikatel on plaanis kohtuda veel Kellavere radariposti ülemaga ning Rohu raketibaasi ajaloost räägib neile Alo Ling. Väike-Maarjas Georg Lurichi kuju juures tervitab rattureid Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla. Käiakse ära ka Rakke lubjatehases ja Ebaveres AS-is Vireen.

Kolm päeva vältaval matkal läbitakse ligemale 200 kilomeetrit. Tipikate rattamatka korraldab Tipikate Rattamatkaklubi juba kahekümnendat aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles