Kauri lasteaias tulid ilmale seitse sabistavat tibupoega

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Laste pilgud on sel nädalal Rakvere Kauri lasteaias koorunud seitsmel tibul, kes tutvuvad maailmaga poolenisti kanaema tiiva alt.
Laste pilgud on sel nädalal Rakvere Kauri lasteaias koorunud seitsmel tibul, kes tutvuvad maailmaga poolenisti kanaema tiiva alt. Foto: Marianne Loorents

Kui Rakvere Kauri lasteaeda toodi kanad, lootis õpetaja Heidi Jakobson südames salamahti, et koidab päev, kui sulgsabadega ühes siblivad õuel tibupojakesed. Sel nädalal munadest koorunud seitse sulepalli teevad tasapisi kanaema tiiva alt tutvust maailmaga. Põnnid omakorda tibudega.

Lissandra saabub küll rutuga kanakuudi juurde, kuid võtab veidi enne seda hoo maha. Autoga sõitmine on huvitav, kuid mängust enam paelub teda päris elu. Ta tuli tibusid vaatama. “Nad on pisikesed, armsad ja karvased,” iseloomustab viieaastane tüdrukukene hoolealuseid lasteaias.

Ta sosistab. Laps teab, et linnukesed tahavad rahu. Kui nemad tormavad õue mööda ringi, siis ehmatavad tibud liiga ära. “Nad lähevad kana tiiva alla peitu,” ütleb tüdruk. Talle meeldib aga vaadata, kuidas vaid paaripäevased tibukesed rosinaid noka vahele võtavad ja oma asju ajavad. See on tore.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles