Talupäevad meelitasid laadarahva Jänedale

Copy

Jänedal peetakse sel nädalavahetusel juba 27. aastat järjest talupäevi.

Esimesel pilgul tundus, et kuigi rahvast oli laadale kogunenud päris palju, oli inimesi siiski eelmistest aastatest napimalt. Seda nentis ka laadal kaubelnud Rakvere käsitööpoe Marit omanik Silva Rannaste. "Eriti ei osteta," tõdes ta nukralt ja arvas, et oma osa oli laupäeva hommikul sadanud päris tugeval vihmal.

Päeva peale läks aga ilm ilusamaks ning inimesi hakkas rohkem liikuma. "Eks loodame pühapäevale, lubati sajuta ilma ja rohkem päikest," oli Rannaste positiivne.

Tallinnast Jänedale ostlema sõitnud noor ema Marge ütles, et on jõudnud soetada pätsi vahvat Läti leiba, mis kenasti koos maitseainekimbukesega pakitud. "Eks ma ennekõike taimede pärast tulin, näpud mul kogu aeg mullased. Lillelaatu ju tänavu polnud, tuleb nüüd veel võtta, mis võtta annab," kõneles naine, keda lapsed väevõimuga jäätisemüüja suunas üritasid vedada.

Päris paljusid pahandas taas, et laadale pääsemise eest tuli maksta, ning tegelikult veel mitu korda. Esmalt tasuti kaks eurot auto parkimise eest, seejärel aga kolm eurot laadapileti eest. "Ma ju ühe pileti juba ostsin," pahandas üks mees piletikassas parkimispiletile viidates. Aga teise pileti ostmisest polnud pääsu temalgi.

Popimad laadakaubad olidki ilmselt taimed ning suitsukala ja -liha. Päris hästi läks ka jäätise- ja õllemüüjatel. Samuti pakuti peenemaid napse, suisa eetritki liitrihinnaga 35 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles