Politsei otsib jätkuvalt Kadrina vallas metsa eksinud meest

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Kadunud Mikhaili otsitakse suurte jõududega.
Kadunud Mikhaili otsitakse suurte jõududega. Foto: Ain Liiva

23. juulil Kadrina vallas metsa eksinud 69-aastast Mikhaili on otsitud suurte jõududega, kuid meest pole seni õnnestunud leida. Otsingud jätkuvad.

Politsei sai 24. juuli õhtul teate, et poolteist päeva varem metsa läinud Mikhail pole koju naasnud. Politsei asus meest otsima ning sai reede õhtul mehega telefonitsi ühendust. Positsioneerimisega tuvastati tema asukoht Kadrina vallas Ridaküla kandis. Kui patrull piirkonda kontrollis, oli mees sealt juba edasi liikunud Tapa valda Loobu kanti. Meest otsiti teenistuskoerte, vabatahtlike, lennusalga ning droonide abil nii päeval kui ka öösel, ent meest ei leitud.

Metsa kadunud Mikhail.
Metsa kadunud Mikhail. Foto: Erakogu

Laupäeva varahommikul oli mehe telefon taas levipiirkonnas ja sisse lülitatud. Politsei sai üksnes info, et abivajav mees kuuleb arvatavasti raudteelt tulevaid hääli, kui temaga kontakt taas kas kehva levi või telefoniaku tühjenemise tõttu katkes. Otsingud jätkusid Ohepalu järvest Tapa linnani politseinike, kohalike jahimeeste, vabatahtlike ning kaitseväelaste koostöös. Endiselt olid kaasatud teenistuskoerad, lennusalga kopter ning Tapa päästjad ATV-ga.

Pühapäeva hommikul liitusid politseinike ja päästjatega otsingutel taas vabatahtlikud ja kaitseväelased, samuti oodatakse Ohepalu järve piirkonda kontrollima lennusalga kopterit. 

Mehe otsinguid raskendab tõenäoliselt asjaolu, et ta on olnud pidevas liikumises, mistõttu tuleb juba varem kontrollitud alasid uuesti kontrollida ning otsinguala aina suurendada.

Kadunud Mikhaili otsitakse suurte jõududega.
Kadunud Mikhaili otsitakse suurte jõududega. Foto: Ain Liiva

"Kui keegi eksib metsa, tuleks häbitundeta kohe helistada 112 ning kutsuda abi. Iga mööduva päeva ja ööga, mil inimene eeldab, et ehk saab omal jõul metsast välja, väheneb ellujäämise võimalus ainuüksi vedelikupuuduse tõttu. Samuti väheneb iga tunniga telefoniaku ning politseil võimalus saada asjakohast infot abivajaja võimalikust asukohast. Lisaks on ka suvesoojadel öödel metsas ohte, kus pimedas liikudes võib inimene näiteks endale viga teha ega saa enam liikuda või abi kutsuda," ütles otsingute juht, Rakvere politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Margo Kukk.

Politsei palub jätkuvalt kõigi inimeste abi, kes on Mikhaili näinud või teavad midagi tema asukohast. Teave palutakse edastada hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles