Viikingilaev saab Viru Folgi lavaks

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Käsmu viikingilaev Aimar saab tänavu kümneaastaseks ja on ühtlasi Viru Folgil nii mõnegi kontserdi lavaks.
Käsmu viikingilaev Aimar saab tänavu kümneaastaseks ja on ühtlasi Viru Folgil nii mõnegi kontserdi lavaks. Foto: Toomas Tuul

Koroona on mõjutanud 13. korda Käsmus tulevat Viru Folki juba enne selle toimumist: külastajate arv on piiratud ja mõned esinejad ütlesid riski tõttu ära. Aga programm on kõigest hoolimata rikkalik, ning kui keegi on viimastel folkidel kurtnud intiimsete kontsertide nappust, siis tänavu tehakse kõik tasa.

7.–9. augustil Käsmus toimuv 13. põhjamaise muusika koguperefestival Viru Folk on tänavu Norra nägu, rahulik ja karge, tutvustades norra kultuuri muusikast ning filmidest-teatrietendustest kuni toitude maitseteni. Kui keskkonnaprogrammi tänavu ei toimu, siis lasteprogramm tuleb kindlasti – festivali saab nautida terve perega.

Juba on välja müüdud Zorbase ja Dagö kontsertide üksikpiletid, kuid peakorraldaja Peep Veedla sõnul pääseb neid kuulama päevapiletit või festivalipassi ostes. “Kaks tuhat inimest on vabaõhuürituste piir, ning kui tuhat inimest on passiga ning teine tuhat vahetub, siis kõigi päevadega kokku saab 4000 inimest Viru Folgist osa küll,” märkis Veedla ja lisas, et tavaliselt on külastajaid olnud kuus kuni kaheksa tuhat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles