Võsu rand võtab jõudsalt ilmet

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kõrval käivatest ehitustöödest hoolimata jätkub päevitajaid ja ujujaid Võsul piisavalt.
Kõrval käivatest ehitustöödest hoolimata jätkub päevitajaid ja ujujaid Võsul piisavalt. Foto: Marianne Loorents

Võsu rannaala saab tuleva nädala lõpus asfaltkattega parkla, paigaldama hakatakse riietuskabiine ja varsti, kui mänguväljakud valmis saavad, on lastelgi rohkem tegevust. Hoolimata väikestest viperustest ollakse rannaala ehitamisel graafikust isegi ees.

Sellel suvel Võsu rannas alustatud ehitustöödega ollakse praeguse seisuga kenasti graafikus. Mõned viperused on küll ette tulnud, kuid need on laias laastus juba lahendatud.

Haljala vallavanema Ivar Lillebergi sõnul olid kaks ebakõla seotud objekti veevärgiga. “Eksimus tuli sisse duširuumide projekteerimisel, kuhu esialgu soe vesi ei jõudnud. Praegu tegeletakse selle probleemiga,” selgitas ta.

Teine probleem puudutas randa rajatavat purskkaevu. “Esialgne plaan nägi ette, et purskkaev hakkab kulutama 14 kanti vett tunnis, mida on rannaala veetrassi kohta ilmselgelt liiga palju. Selle probleemi lahendame nii, et paigaldame kaevule teised düüsid, mis hakkavad kulutama 75 liitrit vett tunnis,” jätkas vallavanem. Nii väikese veekogusega saadakse hakkama tänu sellele, et kaarekujulisest purskkaevust hakkab välja pritsima väikeste piiskadega veeaur, mis suvitajaid kuumal päeval jahutab.

Järgmise nädala lõpus valmiva parkla kõrvale istutatakse puud, mis aastate pärast autodele varju pakkuma hakkavad. Vallavanema sõnul võib see aidata lahendada igasuvist parkimisprobleemi, kuna rannaparkla oli suvitajate seas kõige ebapopulaarsem koht, kuhu oma autot jätta. “Rannas paistab päike otse autosse, mis selle kuumaks kütab, seetõttu otsitakse enne ikka puu varju,” märkis vallavanem.

Lillebergi sõnul käivad tööd tükkhaaval, et vältida ehitustegevuse kandumist kogu rannaalale. “Kohe valmib parkla, seejärel asutakse tegelema mänguväljakute, riietuskabiinide, välijõusaali ja palliplatsidega,” märkis ta.

Samuti kuulutati välja hange pump track’i ehitamiseks, mis hinna tõttu esialgsesse rannaala projekti ei olnud mahtunud. Hanke võitis Hevent Ehitus OÜ hinnaga 26 500 eurot pluss käibemaks. “Saame lepingu allkirjastatud nädala lõpuks, kui vaidlusi ei laeku,” ütles vallavanem.

Nüüd hakkame ettevalmistustöödega ühele poole saama, varsti hakkavad toimuma silmaga nähtavad muudatused.

Silver Nurmsalu, Revin Grupi projektijuht

Riietuskabiinid tulevad uuendataval rannaalal statsionaarsed. Varem rentis vald teisaldatavad rõivistud, mis rannahooaja lõppedes sealt ka minema viidi. “Kasutame ka vanu edasi, viime need rannaalal kaugemale, sadama poole, et ka sealpool mugav riideid vahetada oleks,” kõneles Lilleberg.

Möödunud aastal valda soetatud liivasõelumismasin teeb enda tööd korralikult, kahel korral nädalas käiakse rannaala sellega läbi. Küll aga ei hakka selle jõud peale väikesele jupile rannale, kus kasvab muru ning pind on ebatasane. “Tulevikus on plaanis selle ala läbi sõelumiseks ja korda tegemiseks hange välja kuulutada, kuna meie oma masinapark seda teha ei suuda,” lausus Lilleberg.

Töid tegeva Revin Grupi projektijuht Silver Nurmsalu rääkis, et ehitus edeneb jõudsalt ja graafikust ollakse mõnevõrra ees. “Näiteks riietuskabiinide paigaldusega saame varem pihta hakata, kui esialgu plaanitud oli,” rääkis Nurmsalu.

Nurmsalu sõnul hakkab rand selle kuu jooksul silmaga nähtavalt muutuma. “Nüüd hakkame ettevalmistustöödega ühele poole saama, varsti hakkavad toimuma silmaga nähtavad muudatused, kui püsti hakatakse panema mänguväljakuid, puhkeala ja korvpalliväljak saab katte,” selgitas projektijuht. Üldjoontes pidas Nurmsalu ehitusobjekti edenemist positiivseks ja sujuvaks.

Kogu rannaala ehitusega on plaanis ühele poole saada oktoobriks, praegustel andmetel püsitakse ajakavas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles