Haagisetootja Palmse Metall kasvatas mullu käivet ja kasumit

BNS
Copy
Palmse Metalli omanikud (vasakult) Bert Sild ja Janar Kalda.
Palmse Metalli omanikud (vasakult) Bert Sild ja Janar Kalda. Foto: Meelis Meilbaum

Põllumajanduses kasutatavaid haagiseid tootva Palmse Metall OÜ käive kasvas möödunud aastal 2,2 protsenti 9,7 miljoni euroni, kasum kerkis samal ajal 42,8 protsenti miljoni euroni.

Möödunud aastal teenis Haljala vallas Võsupere külas tegutsev ettevõte oma müügitulust 2,6 miljonit eurot Rootsist, veidi üle kahe miljoni euro Soomest ning ligi kaks miljonit eurot Norrast. Eestis teenis Palmse Metall müügitulu 1,2 miljonit eurot, selgub ettevõtte möödunud majandusaasta aruandest.

Väiksemat käivet tegi ettevõte veel Baltimaades, Saksamaal, Tšehhis, Taanis, Hollandis ja Sloveenias ning Euroopa Liidust väljaspool lisaks Norrale Islandil.

2020. aasta tegevusplaan on jätkata põllumajandushaagiste valmistamist ja pidevat tootearendust, et laiendada oma klientuuri nii sise- kui ka välisturul.

Ettevõtte töötajate keskmine arv täistööajale taandatuna kahanes aastaga kahe võrra 42 töötajale. Palgakulu langes aastaga 9,9 protsenti 962 700 eurole.

Palmse Metalli kaubamärgid on Palmse Trailer ja Robus Trailer. Ettevõte toodab ja turustab sihtotstarbelisi põllumajandusmasinaid. Mudelivalikusse kuuluvad kallur-, platvorm-, viljaveo-, loomaveo-, konteiner- ja treilerhaagised.

Ettevõtte aktsionärid on Creditinfo andmeil 90 protsendiga Bert Sild ja 10 protsendiga Janar Kalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles