Kümmekond Ukraina võõrtöölist on Lääne-Virumaal karantiinis

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel teisipäeval saabus põllumajandus-kaubanduskoja tellitud erilennuga Kiievist Tallinnasse 170 töölist, kes asuvad tööle peamiselt põllumajandussektoris. Neist kümmekond tuli ka Lääne-Virumaale.
Eelmisel teisipäeval saabus põllumajandus-kaubanduskoja tellitud erilennuga Kiievist Tallinnasse 170 töölist, kes asuvad tööle peamiselt põllumajandussektoris. Neist kümmekond tuli ka Lääne-Virumaale. Foto: Madis Veltman

Eelmisel nädalal Eesti piimafarmidesse ja viljapõldudele tööle tulnud 170 ukrainlasest saabus kümmekond Lääne-Virumaale.

Kõigilt saabujatelt võeti koroonaviiruse proov. Terviseameti ida piirkonna osakonnajuhataja Marje Muusikus ütles, et meie maakonda saabunud ukrainlased koroonaviiruses ei ole. “Loodame, et tööandjad täidavad lubadust ja kõik viibivad 14 päeva karantiinis,” lausus Muusikus. Ta lisas, et terviseamet jälgib toimuvat, kuid väga palju jagavad infot ka kogukonna liikmed.

Võõrtöölised said Eestisse tulla valitsuse otsuse alusel, mis lubab alates 6. juulist Ukraina välistöötajaid Eestisse, kui siinne tööandja on valmis töötajale korraldama COVID-19 viiruse testimise Eestisse saabumisel ja 14 päeva hiljem. Sel ajal võõrtöölised töötada ei tohi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles