Sügisel püütakse vältida kõikide koolide kinni panemist (2)

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Teade, mis jääb ehk kevadesse: haridus- ja teadusministeerium loodab, et kui sügisel saabub koroonaviiruse teine laine, siis haridusasutused sulgetakse vastavalt vajadusele.
Teade, mis jääb ehk kevadesse: haridus- ja teadusministeerium loodab, et kui sügisel saabub koroonaviiruse teine laine, siis haridusasutused sulgetakse vastavalt vajadusele. Foto: Vladislav Musakko

Õppeaasta algab küll 1. septembrist, kuid koolidel soovitatakse end valmis seada ja otsida erinevaid võimalusi kriisis õpetamiseks. Praegu on seisukoht üks: seda, et kõikides koolides jäävad pingid tühjaks, üritatakse vältida. Haridustemplid ootavad pikisilmi ministeeriumi seisukohti, kuid püüavad ka ise leida lahenduskäike. Üks põletavaks probleemiks kujunenud tõsiasi on see, et enamik Eesti koolide õpetajaid kuulub riskirühma.

Haridus- ja teadusministeeriumist öeldi, et õppeaasta saab alata tavapäraselt, kuid valmis peab olema operatiivseteks ja paindlikeks lahendusteks. Ministeeriumis valmistutakse sügiseks vastavalt terviseameti stsenaariumitele.

“Püüame vältida haridusasutuste täielikku sulgemist,” ütles haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna konsultant Margit Kapak.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles