Teede remondiraha jagub ka Lääne-Virumaale

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
14,1 miljoni euro eest tehakse korda 96 teed ja tänavat üle Eesti.
14,1 miljoni euro eest tehakse korda 96 teed ja tänavat üle Eesti. Foto: Elmo Riig

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas esitas valitsusele kohalike teede korda tegemiseks mõeldud investeeringutoetuse jagamise ettepanekud, millega on kavas teha korda ligikaudu 14,1 miljoni euro eest 96 teed ja tänavat üle Eesti.

Kohalikel omavalitsustel oli võimalik sel aastal taotleda kohalike teede juhtumipõhist toetust kahel otstarbel: teedele, mida läbib transiitliiklus ja ettevõtlusega seotud teede olukorra parandamiseks. 

Transiitteede korrastamiseks said Lääne-Virumaal toetust Haljala vald (Tõugu–Joaveski tee), Rakvere vald (Põhjakeskuse tee, Näituse tänav ja Papiaru tänav) ja Viru-Nigula vald (Uus tänav).

Ettevõtlusega seotud teede korrastamiseks said toetust Rakvere linn (Tehase tänav), Vinni vald (Rajaküla tee), Viru-Nigula vald (Kordoni tänav) ja Väike-Maarja vald (Ehitajate tee). 

Toetuse saamiseks oli vajalik ka omavalitsuse enda panus, omafinantseeringu määr jäi sõltuvalt omavalitsuse põhitegevuse tulust elaniku kohta vahemikku 10–30 protsenti.

Tavaliselt eraldab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium juhtumipõhist toetust kord aastas riigieelarves ette nähtud mahus. Selle aasta märtsis said kohalikud omavalitsused juba seitsme miljoni euro ulatuses investeeringutoetust, et korrastada 21 teed ja tänavat. Täna valitsuse poolt heakskiidu saanud toetusesse suunatav lisaraha on mõeldud majanduse turgutamiseks ja majanduskriisi ajal riigi rolli suurendamiseks turul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles