Tarva korvpalliklubi lõi käed kahe omanurgamehega

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Sten Saaremäel arendas kolm aastat mängujuhtimise oskust Pärnus ja naaseb nüüd Rakvere Tarvasse.
Sten Saaremäel arendas kolm aastat mängujuhtimise oskust Pärnus ja naaseb nüüd Rakvere Tarvasse. Foto: Fiba Basketball

Uue hooaja eel mängijatega läbi rääkiv Rakvere Tarva korvpallimeeskond lõi käed kahe tuttava Lääne-Viru päritolu palluriga.

Tiimi mänedžeri Arnu Lippasaare teatel naaseb kolme siit eemal viibitud hooaja järel kodumaakonda Väike-Maarjast tuule tiibadesse saanud Sten Saaremäel ning teist hooaega jätkab meeskonnas samuti rakverlane Marcus Merimaa.

Mõlemad pallurid tugevdavad Tarva tagaliini: eri vanuseklassides Eesti noortekoondist esindanud 21-aastane Saaremäel tegutseb mängujuhi positsioonil ning temast kaks aastat noorem Merimaa on viskav tagamängija.

Pärnu Sadama meeskonnas kolm aastat mängupraktikat hankinud ja seal põhitegijate hulka kerkinud Sten Saaremäel lausus, et kodust eemal veedetud aeg oli tema jaoks kasulik. "Sinna minnes oli uus nii keskkond kui ka treener. Suur töö sai ära tehtud ja selles mõttes toimus areng," rääkis ta. "Rakverre tulekut sai küll pikalt mõeldud ja arutatud, aga arvan, et tegin ikkagi õige otsuse. Loodan, et siin on mul suurem võimalus ennast nii-öelda pildile mängida ja siit omakorda sammu edasi teha ning kuskile kõrgemale liikuda."

Hetkel treenib mängujuht individuaalselt neli-viis korda nädalas. "Käin jooksmas, jõusaalis ja samuti pidevalt saalis, kus teen nii üldfüüsilist kui ka mängin palli. Nii kodukandis kui ka Tartus, kus sain koos paari tuttava kossumehega üldfüüsilise ettevalmistuse treeneri käe all põhja alla laduda," ütles Sten Saaremäel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles