Augustikuus kõlavad Gustav Normanni orelid

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Simuna kirikus kõlavad rahvusvahelise Gustav Normanni orelifestivali avakontsert ja lõppkontsert.
Simuna kirikus kõlavad rahvusvahelise Gustav Normanni orelifestivali avakontsert ja lõppkontsert. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rahvusvaheline Gustav Normanni orelifestival toimub tänavu neljandat korda Simuna, Viru-Jaagupi, Väike-Maarja, Järva-Jaani ja Iisaku kirikus.

Tegemist on orelifestivaliga, kus on tähelepanu all ühe meistri orelid: Gustav Normann on esimene Eesti soost oreliehitaja, kes jõudis oma elu jooksul valmistada arvukalt oreleid nii Eestisse kui ka Soome.

​Festivali pillideks on valitud meistri kõige vanem säi­linud pill (Väike-Maarja, 1848. a), kõige suurem säilinud pill (Simuna, 1889. a), kõige viimane pill (Viru-Jaagupi, 1893. a), Järva-Jaani orel (1887. a) ja positiivorel (Iisaku).

Avakontsert on laupäeval, ​1. augustil kell 18 Simuna kirikus. Musitseerivad organist Ulla Krigul ja kammerorkester Klaaspärlimäng Sinfonietta, kavas on Vivaldi ja Händel.

Teine kontsert “Ehi end, mu hing!” kõlab 8. augustil kell 18 Väike-Maarja kirikus. Musitseerivad Leedu sopran Asta Kriukčiunaite ja organist Jurgita Kazakevičiute.​

22. augustil musitseerib Viru-Jaagupi kirikus orelil Hispaania päritolu Loreto Aramendi. Lõppkontsert on Simuna ­kirikus 30. augustil, kus mu­sitseerivad organist Marju ­Riisikamp ja naiskoor Carmina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles