Kadrina kardipoiss sõitis välja poodiumikoha

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Kardisõitjatest vennad Jaanimetsad: vasakul vanem veli Eric Marcus ja tema kõrval noorem Carl Joosep.
Kardisõitjatest vennad Jaanimetsad: vasakul vanem veli Eric Marcus ja tema kõrval noorem Carl Joosep. Foto: Erakogu

Kardispordi Eesti meistrivõistlustel on sõidetud kolm etappi.

Viimati läinud nädalavahetusel Aravete kardirajal toimunud kihutamine pakkus häid emotsioone klassis Mini 60 võistlevale Kadrina poisile Eric Marcus Jaanimetsale, kes tõusis esimest korda sel hooajal poodiumile – tema päralt oli pjedestaali kolmas aste.

Muutlikes ilmaoludes ja vihmamärjal rajal peetud võistluse ajasõidus näitas 12-aastane Jaanimets neljandat tulemust, mis andis talle eelsõitudeks neljanda positsiooni. Esimese eelsõidu kuues koht ja teises rajalt väljasõit ning katkestamine tähendasid, et kadrinlane pidi finaalis rajale minema alles stardirivi lõpust, üheksandalt positsioonilt. Otsustavas sõidus parandas ta visalt konkurente taga ajades ring ringi järel kohta, kuni pääses kolm ringi enne finišilipu langemist koguni kolmandale positsioonile. Seda ta enam käest ei lasknud.

Klassis Cadet võistlev seitsmeaastane Carl Joosep Jaanimets näitas ajasõidus üheksandat resultaati. Esimese eelsõidu kuues ja teise kaheksas koht andsid talle finaaliks seitsmenda stardipositsiooni. Lõppresultaadiks kujunes aga üheksas koht.

Enne Aravete etappi sõitsid mõlemad poisid juuli alguses Põltsamaal Kuningamäe rajal, kus selgitati nii Eesti meistrivõistluste teise etapi kui ka karikasarja Prokart paremad. Tiitlivõistluste arvestuses noppis Eric Marcus Jaanimets sealt viienda koha punktid nagu ka tema noorem veli Carl Joosep, kelle sõiduvahendil tuli välja vahetada soojendusringidel murdunud raam.

Karikavõistluste Prokart arvestuses oli vendadest vanem oma masinaklassis viies ja noorem seitsmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles