Rakverest pärit Praga sõidutab killavooris segakoori

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Praga mootorile on eluvaim sisse puhutud ja auto osaleb Järva-Jaani traditsioonilisel killavooril.
Praga mootorile on eluvaim sisse puhutud ja auto osaleb Järva-Jaani traditsioonilisel killavooril. Foto: Vladislav Musakko

Mõni aeg tagasi Rakverest Järva-Jaani vanatehnika varjupaika viidud kummalise väljanägemisega veoauto Praga on korda tehtud ja osaleb eeloleval laupäeval eriliste kulgurite killavooris.

“Ta on meie killavoori üks staare. Kasti kaunistame kaskedega ja segakoor võtab seal lauluviisigi üles,” rääkis varjupaiga eestvedaja Tuve Kärner.

Killavoor on Järva-Jaani vanatehnika varjupaiga traditsiooniline suvine suurüritus, kus varjupaiga liikumisvõimeline tehnika ja külalised mujalt Eestist sooritavad paraadsõidu läbi aleviku. Tänavune killavoor on järjekorras juba 15. “Igal aastal on killavooril olnud erinev alateema, kuid sel aastal ootame osalema igasuguseid kulgureid,” ütles Kärner. Kesknädala seisuga oli killavooril kirjas 30–40 osalejat, kuid Kärner kinnitas, et järgnevate päevadega tuleb nimekirja kindlasti lisa. “Mullust osalejate rekordit vast siiski üle ei löö, kuid eks üllatusi jagub killavoori alguseni,” pakkus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles