Rakvere turul läheb kaubaks 500 liitrit mustikaid päevas

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Nii Jelena kui ka Kristina (keskel) müüvad Rakvere turul enda korjatud mustikaid. Margus peab aga külmkappi mustikatele ruumi tegema liha ja jookide arvelt.
Nii Jelena kui ka Kristina (keskel) müüvad Rakvere turul enda korjatud mustikaid. Margus peab aga külmkappi mustikatele ruumi tegema liha ja jookide arvelt. Foto: Ain Liiva

Jelena kaupleb Rakvere turul mustikatega pea iga päev, müües juba lõunaks maha umbes 150 liitrit metsaande. Mustveest pärit naisel on rakkes terve tema suurpere, kuhu kuulub üheksa last.

Eile oli Jelena turul koos kahe lapsega. “Ülejäänud on metsas,” lausus ta. “Meie parimad korjekohad on Avinurme kandis. Teame õigeid kohti ja suure perega jõuame korjata päris palju. Tänavu on ka väga hea mustikaaasta – mul iga laps korjab kahe tunniga umbes 20 liitrit. Neil on oma väljakujunenud päevakava: hommikul tehakse üks kahetunnine ring, siis puhatakse kodus ja minnakse veel teistki korda metsa. Mõnikord kolmandatki korda.”

Jelena oli neljapäeval Rakveres üks kuuest mustikamüüjast ja ta pakkus, et päeva jooksul läheb pisikesel turul kaubaks umbes 500 liitrit mustikaid. “Tavaliselt on juba lõunaks kogu kaasa võetud kaup müüdud,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles