Tagasihoidlik mälestuskivi on seotud korvpalluri ja hukkunud alpinistiga

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kalev Kotsari mälestuskivi Sae–Põlula tee ääres Lavil. Ülemisel pildil on ralli­auto, milles Kalev Kotsar kaarti luges. See sai avariis väga tugevasti kannatada.
Kalev Kotsari mälestuskivi Sae–Põlula tee ääres Lavil. Ülemisel pildil on ralli­auto, milles Kalev Kotsar kaarti luges. See sai avariis väga tugevasti kannatada. Foto: Lembit Peegel

Täpselt 39 aastat tagasi, 1. augustil 1981 startis Aluvere autodroomilt Automi V suurralli. Päev hiljem toimus Lavi allikate lähistel fataalse tagajärjega avarii, milles hukkus kaardilugeja Kalev Kotsar, korvpallur Maik-Kalev Kotsari vanaisa.

Virumaa Teataja kirjutas Sae–Põlula tee äärde Lavi lähistele paigaldatud Kalev Kotsari mälestuskivist põgusalt tänavu talvel. Teema vastu hakkas huvi tundma Eesti monumentide e-kataloogi eestvedaja Heiki Koov, kes ise on pärit Rakverest. Ta avas oma internetiportaalis Kotsari mälestuskivile eraldi akna, hakkas koguma lisainformatsiooni ning sattus huvitavatele seostele ja tõsiasjadele.

Koov leidis Facebooki abil üles Kalev Kotsari poja Egon Kotsari, kellega sai jutule ka Virumaa Teataja. “Olin üheksa­aastane ega mäleta õnnetusest eriti palju,” lausus Egon Kotsar. “Kes ja millal konkreetselt isale Lavile mälestuskivi pani, seda ma täpselt ei tea – ilmselt minu ema ja tädi ehk Kalevi õde.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles