Mitu maapiirkonna teed saab korda

Eva Klaas
, suvereporter
Copy
Mitu teed saab toetuse abil korda.
Mitu teed saab toetuse abil korda. Foto: Ants Liigus

Vinni vallas asuv Rajaküla tee on eelkõige kohaliku tähtsusega, kuid oluline nii põllumajandusettevõtetele kui ka piirkonna elanikele. Muuga mõisa tagant Rahkla suunas kulgev tee on praegu kehvapoolne ja kruuskattega ning see on kavas saada mustkatte alla. “Rajaküla on tihedalt asustatud piirkond, sinna on viimastel aastatelgi inimesi juurde kolinud,” kõneles Vinni abivallavanem Eerik Lumiste.

Teede juhtumipõhist toetust, mis mõeldud ettevõtlusega seotud teede rekonstrueerimiseks, taotles omavalitsus 100 000 eurot. “See on väga oluline abi, omalt poolt panustame vähemalt sama palju,” märkis Lumiste.

Haljala vald saab riigilt transiitteede toetust Tõugu– Joaveski tee korrastamiseks. Haljala valla majandus- ja hankejuht Annes Naan sõnas, et Tõugu– Joaveski teed mööda sõidavad turistid tutvuma jugade ja mõisatega, samuti ühendab see Haljala ja Kuusalu valda. Teel tehakse 2,5-kordne pindamine.

Viru-Nigula vallas tehakse toetuse abil korda Aseri telliskivitehase juurde jääv Kordoni tee ning Uus tänav, mis algab Põdruse–Kunda–Malla teelt ning kulgeb läbi Viru-Nigula aleviku Kalvi teeni.

Transiitteede ning ettevõtluseks vajalike teede rekonstrueerimise toetust eraldab riik Lääne-Virumaal lisaks nimetatutele Rakvere Tehase tänava, Väike-Maarjas asuva Ehitajate tee ning Põhjakeskuse tagant Rakvere linna piirini kulgeva tee korrastamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles