Pühapäevane huvi Vallimäe vabaõhukeskuse vastu meenutab tõelist rahvapidu

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Pühapäeval oli Vallimäe vabaõhukeskuses tõeline rahvapidu.
Pühapäeval oli Vallimäe vabaõhukeskuses tõeline rahvapidu. Foto: Ain Liiva

Kohale oli sõidetud nii maakonnast kui ka kaugemalt. Sportlik neiu jooksis ümber ringikujulise vabaõhufoorumi, inimesed jalutasid paaris ja grupiti ringi. 

Mõned jalutajad rääkisid, et käivad nüüd peaaegu iga päev Vallimäel jalutamas. Tallinnast saabunud suurem seltskond oli märganud uudist eelmisel päeval ja sõitnud täna kohe kohale. "Akustika on väga hea," kiitis vanem proua asjatundlikult. Sellele perele oli suur üllatus, et Rakverre midagi niisugust kerkinud oli. Varem olid nad külastanud lossivaremeid. "Isegi ei kujutanud ette, et siia midagi sellist on võimalik luua, mingid künkad paistsid ainult," jagus harjumaalastel tunnustust. 

Tapalt uudistama saabunud perekond oli eelmisel päeval pereringis juubelit pidanud, pühapäeval oli aga Saaremaalt külla sõitnud sugulased kaasa võetud ja uusrajatist üle vaatama tuldud. "Nüüd on, mida kaugelt tulnud külalistele näidata ja kus mõnus jalutuskäik teha," tõdes tapalanna ja kiitis kompleksi võimsust. "Aga kust me infot leiame, mis üritused siin toimuma hakkavad?" uuris mees. Naine lubas kodus guugeldada. Külalised Saaremaalt rääkisid, et vaatavad oma silmaga uhke rajatise üle ja õhtul saavad televiisorist avapidu näha. 

Vanem abielupaar oli Vallimäele juba mitmendat korda jalutama tulnud ja proua leidis, et kõik on lihtsalt imeline. Härrasmehe hingel olid teatavad kahtlused, kas ikka kompleks ennast tasa teenib ja ega produktiivne periood lühikeseks jää. "Talvel siin ju midagi ei korraldata," nentis ta, kuid leidis samas, et Tallinna inimeste seas on Rakvere üritused varemgi hinnas olnud, ja kui veel maantee nii korda tehakse, et 110-ga saab otse kohale lennata, siis on huvilisi kindlasti palju. "Nad kiidavad ju meie teatritki ja käivad siin tihtipeale vaatamas. See tühi 100 kilomeetrit tänapäeval," arutles ratsionaalne Eesti mees, kuigi väike okas tundus talle ikka kõigi kulude äratasumise pärast hinge jäävat. 

Parklates vahetusid pidevalt masinad ja rahvas vaatas uudistavalt ringi, millist treppi või teed pidi kuhu pääseb. 

Paljudel inimestel oli suur huvi selle vastu, mis Vallimäel lähemas tulevikus toimumas on, millistel kontsertidel ja üritustel oleks võimalik osaleda. Avaldati koguni arvamust, et võiks juba mingid teadetetahvlid üleval olla, siis saaks kohe planeerida. Egas midagi, seni tuleb jälgida reklaame Virumaa Teatajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles