Valitsuse toon võib uuel istungil muutuda

Copy
Peaminister Jüri Ratase sõnul jälgib valitsus koos ametkonna ja teadlastega tähelepanelikult koroonaviiruse olukorda.
Peaminister Jüri Ratase sõnul jälgib valitsus koos ametkonna ja teadlastega tähelepanelikult koroonaviiruse olukorda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Peaminister Jüri Ratas tõdes, et neljapäevane arutelu vabariigi valitsuse istungil võib võtta teise suuna, kuna sagenenud on nii koroonaviirusega nakatumise juhud kui ka näited, kus inimesed on haigena vastutustundetud.

“Valitsus koos ametkonna ja teadlastega jälgib koroonaviiruse olukorda tähelepanelikult, et olla valmis koheselt reageerima. Senistel valitsuse istungitel on olnud rõõm tõdeda, et levik püsib madal ja Eestimaa inimesed hoiavad valvsust,” kirjutas Ratas sotsiaalmeedias.

“Tuleval neljapäeval võib arutelu toon muutuda,” hoiatas ta. Ratas tõi esile, et eelmise reede seisuga oli Eesti nakkuskordaja 2,6 – juulikuu alguses oli see 1,0. “Eelmise nädala jooksul on haigusjuhtumeid lisandunud 43, nendest koguni 24 Tartumaal. Teistmoodi sunnivad olukorrale vaatama ka siin ja seal avalikult ilmuvad näited selle kohta, et koroonaviirus on eestimaalaste meelest läinud,” mainis peaminister. Ta lisas, et koroonaviiruse leviku kasvu tähendust on näha Tartus.

“Kevadest teame, et argielu piirangud võivad olla veelgi ulatuslikumad. Veel olulisem: viirus on viinud meie seast 63 ema-isa, tütart-poega, tädi-onu,” kirjutas Jüri Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles