Abistajad pakkusid hädas naisele tuge

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Hanna-Liisa Kalininal hakkas eelmisel nädalal poest tulles halb. Tema rõõmuks koges ta, et suure südamega noored inimesed olid valmis teda aitama.
Hanna-Liisa Kalininal hakkas eelmisel nädalal poest tulles halb. Tema rõõmuks koges ta, et suure südamega noored inimesed olid valmis teda aitama. Foto: Marianne Loorents

Nädala esimene päev oli õhtusse jõudnud. Seekord oli Hanna-Liisa Kalininal Kundas külas vend ja nad olid just kauplusest välja tulnud. Ta märkas naabritüdrukut, kellega koos olid veel mõned kundalased. See oli kõik, mida ta näha jõudis. Järgmisel hetkel kukkus 23-aastane naine poe ees kokku.

Kõik käis kähku. Nii on Hanna-Liisa Kalininale rääkinud vend. Naine ise mäletab, et ta enesetunne oli halb: ta tõmbas sügavalt hinge ja hingamine oli valus. Enne kui Hanna-Liisa maha kukkus, püüdis ta otsida toetust seinalt. “Järsku oligi must maa,” ütleb Hanna-Liisa Kalinina.

Teda oli tabanud epilepsiahoog. Seda ei teadnud teda ümbritsevatest inimestest keegi. “Ei,” sõnab Hanna-Liisa pead raputades. Isegi mitte temaga kaasas olnud vend. Ta ei olnud tahtnud lähedastele muret teha. See oli saladus olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles