Külanaiste algatus tõi Vainupea tublid kodukokad kokku

Isabella Lahtvee
, suvereporter
Copy
Ühiselt letilt võis iga ostja leida just oma maitsemeelele sobiva.
Ühiselt letilt võis iga ostja leida just oma maitsemeelele sobiva. Foto: Mario Luik

Kaks aastat Vainupea külanaiste meelel mõlkunud kodukokkade päeva idee sai teoks augusti esimesel pühapäeval. Küla keskele püsti pandud varjualune koos maitsekalt kaetud laudadega möödakõndijatele märkamatuks ei jäänud.

Ühiselt letilt leidis iga ostja just oma maitsemeelele sobivat, laual leidus mitmesuguseid küpsetisi, suupisteid, smuutisid ja muudki head-paremat. Külastajatele meeldisid kõige enam smuutid, mis läksid müügiks nagu soojad saiad. Pärast esimest tundi pidid kokad hakkama juba oma varusid täiendama.

"Ilm oli ilus, toit oli maitsev ja külastajaid oodatust rohkem. Järgmiseks ürituseks saime juurde ka mõtteid, mida muuta ja paremini teha, kuid igal juhul võime seekordse üritusega rahule jääda. Eesmärk tuua oma küla rahvast kokku ja koos mõnusasti aega veeta sai täidetud," räägib idee eestvedaja ja Vainupea Küla Seltsi juhatuse liige Kadi Ummik. Toreda vahepala pakkus melu keskel ka üks noortest kodukokkadest, Riia Katariina Laas, kes esitas külalistele enda loodud luulet. Plaanis on muuta kodukokkade päev traditsiooniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles