Apteekrid: desovahendite ja kaitsemaskide vastu on huvi tõusnud (1)

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Kuna koroonaviirusega nakatunute arv kasvab, on inimesed taas hakanud huvi tundma desovahendite ja kaitsemaskide vastu.
Kuna koroonaviirusega nakatunute arv kasvab, on inimesed taas hakanud huvi tundma desovahendite ja kaitsemaskide vastu. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Koroonaviirusega nakatunute arv on kasvanud, rohupoodnikud ütlevad, et inimesed uurivad taas desovahendite ja kaitsemaskide kohta, kuid varuma on hakatud neid tasapisi.

Rakvere Kroonikeskuses asuva apteegi proviisor Aime Teder rääkis, et maske on hakatud ostma tavapärasest rohkem, desovahendeid veelgi enam. "Statistilised numbrid on tekitanud veidi paanikat," nimetas Teder ennetusvahendite ostmise põhjuse.

Rakvere Lilleoru apteegi proviisor Tiina Kompus ütles, et märkas samuti inimeste huvi tõusu, kui viirusekandjate arv kasvas. 

Tema sõnul pole puhastava toimega vahendite ostmine veel sagenenud, aga huvi tuntakse. "Küsitakse enam küll maskide kohta, et kas peaks ostma ja milliseid," lausus Kompus. 

Apteeker märkis, et kauba otsa saamist ei pea pelgama. "Maskide ja kaitsevahendite kriisi ei tule. Ladudes on suured varud, teiseks laineks ollakse valmis. See pole enam ootamatu," ütles Kompus.  

Kadrina Südameapteegi farmatseut Helju Lust lausus, et eelmise koroonalaine tipus varuti kaitsevahendeid nii palju, kui andis. "Väga väikesel teosammul varutakse kaitsevahendeid. Minimaalselt ostetakse," kirjeldas Lust olukorda. 

Kunda apteegi juhataja Tiina Salusaar sõnas inimeste ostukäitumise kohta, et kaitsevahendite ostubuumi pole. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles