Minotaurose labürint varitses autosid

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Täitsa võimalik, et Rakveres Jakobsoni-Posti ristmikul on saavutatud liiklusmärkide hulga rekord.
Täitsa võimalik, et Rakveres Jakobsoni-Posti ristmikul on saavutatud liiklusmärkide hulga rekord. Foto: Marianne Loorents

Piisas paariminutilisest telefonikõnest, mille järel ametnik tunnistas: “Seal jooksevad asjad risti jah.” Pool tundi hiljem oli lahendus leitud – üks liiklusmärk tuli ristmiku võrra edasi tõsta. Enne seda ekslesid Rakvere kesklinna otsivad autojuhid ringi nagu Vana-Kreeka labürindis, segane liikluskorraldus vältas vähemalt poolteist nädalat.

Rakveres käib vilgas ehitustegevus ja suletud on kaks olulist kesklinna suunduvat tänavat: Lai ja Jakobsoni. Objektidel on eri ehitajad, kes kumbki olid koostanud oma ümbersõidu­skeemi. Linnavalitsusest anti neile kooskõlastus, süvenemata tõsiasja, et kuigi juriidiliselt on kõik korrektne, tuleb välja paras segapuder. “Meie näiteks tellisime liikluskorraldusskeemi vastava ala asjatundjalt ja sellele anti linnavalitsuses kooskõlastus. Paigaldasime märgid täpselt nii, nagu skeemil näidatud,” lausus Laia tänava ehitustööde objektijuht Janek Liiv. “Ma ise pole Rakvere inimene ja ma ei oska midagi arvata. Segadus tulenes ilmselt sellest, et ka paralleeltänav on osaliselt suletud.”

Tallinna tänaval Maxima kõrval oleval fooriga ristmikul nägid liiklejaid liiklusmärki, mis informeeris, et paremale suunduv Jakobsoni tänav lõpeb 200 meetri pärast tupikuga. Keegi ei taibanud, et selle 200 meetri sisse jääb ka Posti tänava ristmik, mis on liikluseks avatud, ning sealtkaudu pääseb kesklinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles