Linnuse palgasõdur krooniti riigi ujumismeistriks

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Alex Ahtiainen (keskel) üllatas ennast ja pöidlahoidjaid, võites tugevas konkurentsis Eesti meistrikulla 50 meetri seliliujumises. Pildil on temast paremal Eesti üks parimaid ujujaid, samal distantsil pronksi teeninud Kregor Zirk ja vasakul hõbedamees Armin Evert Lelle.
Alex Ahtiainen (keskel) üllatas ennast ja pöidlahoidjaid, võites tugevas konkurentsis Eesti meistrikulla 50 meetri seliliujumises. Pildil on temast paremal Eesti üks parimaid ujujaid, samal distantsil pronksi teeninud Kregor Zirk ja vasakul hõbedamees Armin Evert Lelle. Foto: Eesti Ujumisliit

Eesti ujumisparemikku kuuluv tamsalulane Alex Ahtiainen võitis teisipäeval võimsa isikliku rekordiga 26,85 sekundit Eesti absoluutklassi meistritiitli 50 meetri seliliujumises.

Tamsalulane edestas ülipõnevas finišiheitluses tugevaid konkurente Armin Evert Lellet (26,92) ja Kregor Zirki (27,01).

Eelujumises näitas kehva enesetunnet trotsinud Ahtianen Lelle järel ja Zirgi ees teist resultaati (27,25), mis jäi õige pisut alla tema senisele isiklikule tippmargile. "Hommikul läks edukalt, aga sealgi olid omad vead sees," rääkis Ahtiainen.

Juhendajaga vestlemise järel võttis ta enda sõnul aja maha, et sooritus rahulikult läbi mõelda ja seda analüüsida. "Keskendusin, võtsin räägitud asjad õhtuses finaalis käsile ja tegin ära. Ütleme nii, et andsin ühe korraliku lahingu. Hästi üllatav päev, ma ei suuda seda kõike siiamaani uskuda," kõneles Lääne-Viru esiujuja, kes läks esmaspäeval Tartus alanud tiitlivõistlustele vastu suure treeningukoormuse pealt. Peamiselt on ta suvel harjutanud uue treeneri Dmitri Kapelini kavade järgi Rakveres Aqva ujulas. "Trennid on olnud väga rasked, aga siin ma nüüd olen," lausus ta.

Suve alguses leidis pealinna ujumisklubi Garant esindav 19-aastane Ahtiainen endale kodumail ka tööotsa – teda võib viiel päeval nädalas kohata Rakvere linnuses, kus tamsalulane peab palgasõduri ametit. "Samal ajal kui teised olid kolm nädalat Slovakkias treeninglaagris, pidin mina üksi ujulas lammutama ja käima tööl. Rääkisin linnuses lastele ja muidugi ka täiskasvanutele muinasjutte," tähendas Alex Ahtiainen humoorikalt.

Meistrivõistluste avapäeval võistles Tamsalus treener Mare Järve käe all ujumistreeningutega alustanud Ahtiainen 100 meetri vabaltujumises, kus ta tunnistas Marko-Matteus Langeli ja Daniel Zaitsevi paremust ning saavutas kolmanda koha.

Brita Rannamets aitas Eesti meistrivõistlustel kasvatada tõhusalt Lääne-Viru sportlaste medalisaaki.
Brita Rannamets aitas Eesti meistrivõistlustel kasvatada tõhusalt Lääne-Viru sportlaste medalisaaki. Foto: Eesti Ujumisliit

Medalivõiduga rõõmustas teisipäeval teinegi sama juhendaja käe alt Tamsalust sirgunud ujuja, Brita Rannamets, kes saavutas naiste 200 meetri liblikujumises ajaga 2.36,60 kolmanda koha. Tegu on veel juunioride klassi kuuluva sportlase isikliku tippmargiga. Rekordinumbreid kärpis Rannamets sel distantsil tegelikult juba päeva esimeses pooles, kui alistas ajaga 2.37,06 kõik konkurendid oma vanusearvestuse kuldmedalit võites.

Eesti meistrivõistlustel seisab ees veel kaks põnevat võistluspäeva. Alex Ahtiainenit ootavad kolmapäeval ees trumpalad: 100 meetri liblik- ja 50 meetri vabaltujumine. "Üritan anda endast maksimumi, aga ei luba mitte midagi. Vaatame, kuidas enesetunne on," lausus ta.

Brita Rannamets asub kolmapäeval võistlema 50 meetri liblikujumises. Neljapäeval ootab 16-aastast neiut ees 100 meetri liblikujumise distants ning 50 meetri vabaltujumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles