Külmetusjoogid lähevad apteegis kaubaks

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Apteeker ütles, et viimasel ajal on hakatud külmetusjooke ostma.
Apteeker ütles, et viimasel ajal on hakatud külmetusjooke ostma. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kevadine koroonaviirus pani inimesi käsi pesema ja kaitsemaske kasutama, samuti oldi kodudes. Viirushaigustesse nakatumist õieti ei olnud. Apteeker Tiina Kompus ütles, et kui ta kevadel külmetusjooke õieti ei müünudki, siis nüüd on hakatud gripiteesid usinalt ostma. 

Rakvere Lilleoru apteegi proviisor Tiina Kompus ütles, et praegu ostetakse palju külmetusjooke. "Ka kurguvalu kurdetakse," lausus Kompus.

Apteeker nentis, et mõtleb enda kaitsmiseks hakata kandma kaitsemaski.

Rakvere tervisekeskuse doktor Kersti Veidrik rääkis, et ta ei ütleks, et sügise juurde kuuluvad viirushaigused on oma võidukäiku  suve lõpus alustanud. "Sooja suve teema on konditsioneerid, ja kui on palav, siis ka külmad joogid," lausus ta. 

Arsti sõnutsi pole sel suvel tõbiseid nende poole tavalisest rohkem pöördunud. 

Koroonaaja reeglite kasulikkusest rääkides lausus ta, et inimesed hoidsid distantsi ja suured rahvakogunemised jäid ära, mis tähendas, et ülemiste hingamisteede ägedad viirusnakkused kadusid ära. 

Sügise kohta sõnas Veidrik, et head nõuannet jagada ei ole. "See on oota-ja-vaata-seisukoht. Kui on vähegi haigustunnuseid, tuleb koju jääda ja test teha. Kevadel räägitu räägime uuesti üle. Hoiame hinge kinni," lausus Veidrik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles