Karujahi esimese viie päevaga lasti 11 looma

BNS
Copy
Tänavu said jahimehed 87 karuküttimisluba.
Tänavu said jahimehed 87 karuküttimisluba. Foto: Leo Eensoo

Kolmapäevase seisuga on Ida-Virumaal lastud neli, Lääne-Viru- ja Tartumaal mõlemas kolm ja Raplamaal üks karu, ütles BNS-ile keskkonnaameti jahinduse ja veeelustiku büroo juhataja Aimar Rakko. Ta lisas, et kohe augusti esimesel päeval kütiti neli karu.

Augusti algusest oktoobri lõpuni tohib Eestis esialgu lasta 87 karu ja kuue looma küttimisload jäävad ootele. Esialgse kava kohaselt tohib Jõgeva- ja Lääne-Virumaal lasta kummaski 17 karu, Järvamaal  kümme, Tartumaal üheksa, Ida-Virumaal kaheksa ja Viljandimaal seitse looma. Harju-, Pärnu- ja Raplamaal tohib igaühes lasta viis karu, Põlvamaal võib lasta kolm ja Valgamaal ühe karu. Võrumaal tänavu karusid lasta ei tohi.

Eestis elas eelmise aasta sügisel ligi 900 karu. Mõned aastad varem on see arv olnud väiksem, umbes 700 looma. Seega saab karu asurkonna seisundit tervikuna hinnata heaks, kuid piirkonniti on see erinev.

Eelmisel aastal kütiti Eestis kokku 67 karu. Lubatud 70 isendist kolm jäid küttimata, nendest kaks Põlva- ja üks Raplamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles