Eriline teatejooks läbib ka Lääne-Viru maakonda

Eva Klaas
, suvereporter
Copy
Teatejooks Tipust Topini toimus ka eelmisel aastal, mil seal lõi Aqva tiimis (valgetes särkides) kaasa samuti Virumaa Teataja ajakirjanik Anu Viita-Neuhaus. Oma võistkonnaga on esindatud taas ka Postimees Grupp.
Teatejooks Tipust Topini toimus ka eelmisel aastal, mil seal lõi Aqva tiimis (valgetes särkides) kaasa samuti Virumaa Teataja ajakirjanik Anu Viita-Neuhaus. Oma võistkonnaga on esindatud taas ka Postimees Grupp. Foto: Erik Tikan

Nädalalõpul toimub unikaalne teatejooks Tipust Topini, mis algab 8. augusti hommikul Haanjast Suure Munamäe torni juurest ja lõpeb järgmisel päeval Tallinnas mere ääres.

Eestis on vähe jooksjaid, kes oleks võimelised sellise vahemaa üksi joostes kahe päevaga läbima. Tipust Topini pakub võimalust joosta Eestimaa ühest servast teise tiimiga, mis muudab ülesande teostatavaks. Võrumaalt pealinna jooksjaid võib näha ka Lääne-Virumaal – rada kulgeb muu hulgas läbi Väike-Maarja, Tapa, Lehtse ja Jäneda.

Nike korraldab Eestis teatejooksu Tipust Topini neljandat aastat. Sel aastal läheb rajale 55 kümneliikmelist võistkonda ehk üle poole tuhande jooksja. Võistkonnad läbivad järjest joostes umbes 340 kilomeetrit ning korraga tuleb ühel tiimiliikmel läbida 8–15 kilomeetrit. Iga jooksja käib rajal kolm korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles