Mõttesportlased ragistasid ajusid

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Eerik Lumiste kaitses Lääne-Viru meistritiitlit sudokude lahendamises. Medalikonkurentsis on ta püsinud maakonnas pidevalt.
Eerik Lumiste kaitses Lääne-Viru meistritiitlit sudokude lahendamises. Medalikonkurentsis on ta püsinud maakonnas pidevalt. Foto: Jaanus Laidna/KUMA

Porkunis peeti koroonaviirusest põhjustatud piirangute tõttu varem edasi lükatud Lääne-Viru meistrivõistlusi sudokude lahendamises, mida korraldas mittetulundusühing Porkuni koostöös Lääne-Virumaa Spordiliiduga.

Lahendajaid oli tavapärasest väiksem arv, sest samale nädalavahetusele oli kuhjunud mitu varem edasi lükatud üritust ja nii olid pidanud tegema valiku ka Porkunisse kohale jõudnud inimesed.

“Ühel võistlejal oli valida lausa viie samal ajal korraldatud eri võistluse vahel,” tähendas võistluste üks eestvedajatest ja võistlejatest Laine Vipper.

Peakohtunik Jaanus Laidna oli kaasa toonud 27 ülesannet, mille lahendamiseks anti aega poolteist tundi. Neid asus lahendama peaaegu kogu maakonna paremik.

Absoluutarvestuses ­saavutas esikoha Eerik Lumiste Veneverest, kes lahendas kõik ülesanded ära ajaga 44 minutit ja 47 sekundit ning teenis maksimumtulemuse – 250 punkti. “Läks hästi,” jäi Lumiste tagasihoidlikuks. “Mul seekord vedas, et ühtegi viga sisse ei tulnud.” Eesti üle 50-aastaste seenioride tänavuse pronksimehe Lumistega võrdse summa kogus ka teiseks tulnud Ilmar Vallaste.

Kahe konkurendi omavahelise järjestuse määramisel sai otsustavaks lahendamisele kulunud aeg, mis oli Vallastel nõks pikem. Et maakonna esivõistlustel on seenioride vanusepiir võrreldes Eesti meistrivõistlustega nihutatud pisut tahapoole, pälvis Vallaste lisaks seenioride kulla.

Üldarvestuse pronks ning hõbe seenioride klassis läksid Viktor Mestilainenile, kellel oli lahendamise käigus sisse lipsanud üks viga. Seenioride kolmas oli Mati Allas.

Naiste esikoha võitis samuti ühe vea teinud Kadri Kuusik 236 punktiga. Hõbeda pälvis Laine Vipper ja pronksi noorvõistleja Emili Uudeküll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles