Töökaaslased mälestavad Sven Ivanovi kui alati positiivset ja rõõmsat juhti

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Sven Ivanov 17. VI 1969 – 4. VIII 2020
Sven Ivanov 17. VI 1969 – 4. VIII 2020 Foto: Ain Liiva

Teisipäeva hommikul suri terviserikke tagajärjel OÜ Estonian Spirit juhatuse liige ja üks omanikke, Rakvere piiritusvabriku ning Moe peenviinatehase juhataja Sven Ivanov.

Sven Ivanovi alluvad Moe peenviinatehasest ja õllevabrikust on šokis. “Ta oli alati rõõmsameelne ja heatujuline ülemus,” rääkis peenviinatehase tootmisjuht Katri Kask. “Täies elujõus inimene, keda nüüd ei ole enam.”

Õllevabriku peapruulmeister Marius Vahur tõdes, et Sven Ivanovi töökoormus oli väga suur, mis võis saada talle ka saatuslikuks. “Väga hea, kui inimene pühendub tööle, aga puhkama peab ka. Koormus oli tal meeletu, ta oli mees nagu orkester, kes tegeles kõigi asjadega.”

Vahur ütles, et ettevõtete omanikering – Estonian Spiritiga on seotud mitu selle valdkonna ettevõtet ja Ivanov ise kuulus seitsme ettevõtte juhatusse – kutsub kokku kriisikoosoleku. “Ma ei tea, mida omanikud otsustavad ja kuidas nüüd edasi minna. Arvestades Sveni panust oleks vaja palgata vähemalt kolm uut tegevjuhti,” lausus Marius Vahur.

Katri Kask avaldas lootust, et Sven Ivanovi elutöö – piiritusemuuseumi rajamine Moe vanasse viinavabrikusse – viiakse lõpule. “Vabrik on praegu kollektiivpuhkusel ja uudis Sveni surmast on nii värske, et ma ei oska tuleviku kohta midagi öelda. Väga palju suuri asju on pooleli, eeskätt piiritusemuuseumi sisustamine. Tahan loota, et Sveni elutöö viiakse lõpule, sest muuseum oli talle väga südamelähedane.”

17. juunil sai Sven Ivanov 51-aastaseks. Teda jäävad leinama abikaasa Karin Victoria, kaks täisealist tütart, kolmeaastane poeg ja aastased kaksikutest tütred.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles