Kitserestoran meelitas Tallinnast kohale bussitäie rahvast

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Väike restoranikülaline leidis endale mängukaaslase, samal ajal kui vanaema muretult saksofoniviisi nautis.
Väike restoranikülaline leidis endale mängukaaslase, samal ajal kui vanaema muretult saksofoniviisi nautis. Foto: Piret Saul-gorodilov

Restorani ja talu perenaine Marge Salumäe tegeles viimased kaks nädalat enne üritust aktiivselt viisaka äraütlemisega, sest kohad üheks õhtuks loodud restorani Kitsendus said kiirelt välja müüdud.

Möödunud pühapäeval tõi Looduse Omnibuss Tallinnast 52 inimest Varangule Mäehansu tallu. Lisaks saabus külalisi Põlva- ja Valgamaalt, veidi mahtus kitselauta ka oma maakonna rahvast. Värskelt valminud hoones olid valgete linadega kaetud laudade taga kohad 104 inimesele. Serveeriti kolmekäiguline priske õhtueine, milles kasutati kitselihast ja -piimast valmistatud roogasid. Linnarahvas nautis maaelu villaseid võimalusi ning kõhutäie kõrval pakuti külalistele teatri- ja muusikaelamusi.

“Lamba- ja kitsekasvatajate liidu lehel oli väike teade ja mitu ala asjatundjat tuli kohale,” rääkis perenaine Marge Salumäe, kes oli pöörase idee algataja ja eestvedaja. Sügisel hakkas peremees Lauri kitselauta ehitama, ja kui talvel tööd katki jäid, et soojade saabudes jätkuda, küpses perenaise peas restoraniidee. Eriolukord oleks väärt mõttele äärepealt saatuslikuks saanud, kuid Marge Salumäe ei ole loobujaks loodud. “Asi peab olema hea ja sa ei saa midagi teha puhtalt müügi pärast. Sellesse peab uskuma,” rääkis naine kirglikult ja lisas, et peale veini ja kohvi polnud ta plaaninud baarinurgas midagi müüa, kuid ootamatult oli tekkinud nõudlus ning ta oli sunnitud varud lagedale tooma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles