Pussitamise eest reaalselt vangi mõistetud mees läheb ringkonnakohtusse

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Karli Põld (paremal) ja tema kaitsja Heiki Kuningas kohtusaalis.
Karli Põld (paremal) ja tema kaitsja Heiki Kuningas kohtusaalis. Foto: Toomas Herm

Kohtus reaalse vanglakaristuse saanud Karli Põllu kaitsja Heiki Kuningas teatas Viru maakohtule, et nad soovivad esitada apellatsioonkaebuse Tartu ringkonnakohtule.

Eelmise nädala neljapäeval mõisteti Rakvere kohtumajas tapmiskatses ja kehalises väärkohtlemises süüdi Karli Põld, kes sai karistuseks kolme aasta pikkuse reaalse vangistuse. Mees oli tekitanud kaaslasele noaga eluohtliku vigastuse.

Süüdistuse järgi oli Põld mullu 2. juunil Rakveres Lembitu tänava kortermaja keldris asuva sauna eesruumis ühise joomingu käigus löönud Sergeid noaga kaela ja kõhtu, põhjustades eluohtliku vigastuse. Mehe oli päästnud surmasuust Soomest külla tulnud sõber Andrei, keda Põld oli käega löönud.

Kohtunik Tiit Kullerkupp selgitas, et eeluurimisel oli Põld ütluste andmisest keeldunud. Kohtus aga oli mees esitanud talle sobiva versiooni. Kullerkupp viitas asjaolule, et kui inimest süüdistatakse tapmiskatses ja – nagu Põld kohtus rääkis – asjas oli hoopis süüdi keegi teine, siis pidanuks ta seda kohe rääkima. Ka viitas kohtunik mitmele vastuolule Põllu hiljem räägitud versioonis. "Põld on meile lihtsalt valetanud," võttis kohtunik lühidalt kokku kohtualuse antud ütlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles