Politsei laiendab inimeste otsingutel koostööd vabatahtlikega

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Politsei- ja piirivalveamet.
Politsei- ja piirivalveamet. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eile kohtus SA Kadunud tegevjuht Aare Rüütel politsei- ja piirivalveameti (PPA) esindajatega. Arutelul jõuti selleni, et korravalvurid esitavad augusti lõpus sihtasutusele koostööversiooni, mis puudutab inimeste otsingutel ühise infovälja loomist.

Rüütli sõnul kaasatakse koostööversiooni tegemisel andmekaitset. Sihtasutuse juhi sõnul tunnistasid korravalvurid kohtumisel, et elupäästev otsing on kriisiolukord.

Kohtumisel osalenud PPA juhtivkriminaalametnik Andres Kirsing ütles, et arutlusel olid edasised tegevused politsei ja sihtasutuse vahel. "Politsei- ja piirivalveamet on alati valmis koostööks vastavalt seaduslikele võimalustele," lisas ta.

Küsimus politsei ja vabatahtlike vahelise koostöö määrast tekkis peale Kadrina vallas kadunud Mikhaili juulikuist otsingut, mis vältas kaheksa päeva ja lõppes kahjuks surnukeha leidmisega. SA Kadunud tegevjuht Aare Rüütel on varem öelnud, et otsinguala määramisel on tähtis analüüsida sideoperaatori tehnilisi andmeid, kadunu räägitut ja maastikku. Esimest kahte politsei nimetatud otsingutel sihtasutusega ei jaganud. Rakvere politseijaoskonna juht Katrin Satsi on varem selgitanud, et politsei lähtub oma tegevuses, sealhulgas info jagamisel, seadustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles