Ahtiainenil lõppes püssirohi, aga tulemus polnud laita

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Alex Ahtiainen suutis koroonapausile vaatamata saavutada riigi esivõistlusteks ujumises vormi, mis andis talle tasuks kaks meistrikulda ja ühe hõbeda.
Alex Ahtiainen suutis koroonapausile vaatamata saavutada riigi esivõistlusteks ujumises vormi, mis andis talle tasuks kaks meistrikulda ja ühe hõbeda. Foto: Eesti Ujumisliit

Tartus lõppesid neljapäeval Eesti meistrivõistlused ujumises, kus läänevirulastest näitas spordiklubi Garant esindav Alex Ahtiainen otsustaval päeval meeste 50 meetri liblikujumises ajaga 25,20 sekundit neljandat resultaati. Kulla võttis tema klubikaaslane Daniel Zaitsev (24,13).

Eelujumisest kolmanda tulemusega (24,93) õhtusesse finaali pääsenud Ahtiainen tunnistas, et viimaseks pingutuseks nappis värskust. "Püssirohtu enam nii palju ei jätkunud, kuid neljanda kohaga võib siiski rahule jääda," lausus tamsalulane.

Kokkuvõttes kujunesid tiitlivõistlused Ahtiaineni jaoks edukaks, sest ta saavutas kaks meistritiitlit, ühe hõbeda ja tuli kahel korral neljandaks. "Olen rõõmus, et koroonaperiood ei jätnud minu tegemistesse suurt jälge ning sain üsna ruttu tagasi hea veetunnetuse ja vormi, mille kohta andsid tunnistust head tulemused."

Järgnevalt avaneb noormehel võimalus kümmekond päeva puhata, et siis augusti keskpaigas veetreeningutega jätkata ja valmistuda juba tiitlivõistluste normatiivide täitmiseks. "Põhieesmärk on tuleva aasta kevadel toimuvad Euroopa pika raja meistrivõistlused," nimetas Alex Ahtiainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles