Kergejõustiklased tõmbasid selga koondise vormi

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Marleen Mülla läks Balti noorte meistrivõistlustel kindla peale välja, tuues Eestile alavõidu kuni 20-aastaste neidude teivashüppes.
Marleen Mülla läks Balti noorte meistrivõistlustel kindla peale välja, tuues Eestile alavõidu kuni 20-aastaste neidude teivashüppes. Foto: Ain Liiva

Pärnus selgitati nädalalõpul kahe noorteklassi Balti meistreid kergejõustikus. Eesti koondise edusse andsid panuse samuti Lääne-Virumaa atleedid, kellest mitmed teevad eeloleval laupäeval ja pühapäeval kaasa Eesti meistrivõistlustel Tallinnas.

Võistkondlikus arvestuses käis mõlemas vanuseklassis tuline esikohaheitlus Eesti ja Läti vahel kuni viimase alani. Eestlaste ebaõnnestunud teatejooks U18 vanuseklassis andis üldvõidu Lätile, kuid kaks aastat vanemate seas oli võidukas Eesti.

Viiest rahvuskoondise eest võistelnud läänevirulasest tulid individuaalselt Balti meistriteks kolm. Marleen Mülla võitis ülekaalukalt neidude U20 klassi teivashüppe, kus ta alistas välihooaja tipptulemust tähistava kõrguse neli meetrit ja 10 sentimeetrit.

"Tuul oli nagu ikka vastu, aga selge on see, et [teivashüppepaiga] matte kuskile allatuult ei panda," lausus Mülla. Et kindlustada koondisele vajalikud punktid, valis rakverlane algkõrguseks 3.50, mille ületas pingevabalt. Järgmised kaks kõrgust (3.70 ja 3.90) alistusid teisel katsel. "Proovisin Pärnus alustuseks teivast, millega viimati auku kukkusin," lisas ta.

Nelja meetri ja kümne sentimeetri peal vahetas treener Hennit Küppase hoolealune hüppevahendit. Esimene katse uue teibaga läks Marleen Mülla sõnul harjumiseks, et proovida hüppesse nii-öelda sisse minekut. "Ei hakanud isegi jalgu üles tõstma, vaid vaatasin, kuidas teivas liigub. Saime aru, et mingis osas liigub. Teine katse samal kõrgusel oli samuti proovimiseks, sest ei saanud kõiki asju klappima, aga kolmandaks katseks suutsin ennast kokku võtta."

Edasiste kõrguste püüdmisest otsustati loobuda, kuna ka seljatagune oli tühi – teise koha saanud lätlase resultaat oli Mülla tulemusest üle poole meetri lahjem. "Pidasime targemaks seekord lõpetada, sest olin juba kaua hüpanud ja võistluspaigas viibinud," tähendas rakverlane. Tervisemuredest on Mülla prii ja ta võistleb nädalalõpul pealinnas Kadrioru staadionil, kus kaitsmist ootab mullune meistritiitel.

Sprinter Robin Sapar kuulus Balti meistrivõistlustel Eesti kuni 20-aastaste noormeeste võidukasse 4 x 100 meetri teatejooksu võistkonda (41,10 sekundit). Lisaks tuli ta individuaalselt teiseks 100 meetri (10,84) ja 200 meetri (21,67) jooksus. Lühemal sprindidistantsil lahutas rakverlast temaga võrdse ajaga esikoha saavutanud koondisekaaslasest Ken-Mark Minkovskist kõigest paar tuhandiksekundit.

Eesti meistrivõistlustel Saparit stardijoonel ei näe, sest noormees peab jälgima tiheda võistlemise tõttu tunda andnud reie tagakülje lihaste seisundit. "Ei tohiks väga hull asi olla, kuid olen sel hooajal päris palju jooksnud ja jalad tahavad lihtsalt puhkust saada," kõneles Sapar. "Harjumatu, aga varem pole ma samas ühelgi hooajal nii palju võistelnud."

Haigusest taastuv ja Eesti noorte meistrivõistlustest loobuma pidanud Ragnar Rooba pääses noortekoondist U20 klassis esindama sellel hooajal näidatud tublide jooksude põhjal. Pärnus lõpetas ta 800 meetri jooksu viienda kohaga, saades ajaks 1.59,31.

Berit Saarele tagas Balti noorte meistrikulla üle 15-meetrine kuulikaar.
Berit Saarele tagas Balti noorte meistrikulla üle 15-meetrine kuulikaar. Foto: Raul Mee/EKJL

Kolmanda meistrikulla võitis vikelastest Eestile Berit Saar, kelle esikohatulemus oli neidude U18 klassi kuulitõukes 15 meetrit ja neli sentimeetrit. Lisaks tuli ta tulemusega 39.97 neljandale kohale kettaheites. Sama vanade noormeeste kaugushüppes leppis hoojooksuga kimpus olnud Roman Litvinov neljanda kohaga, saades parimal katsel kirja 6.62.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles