Väike-Maarja kirikus kõlavad koorilaulud

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
August ja september toovad Väike-Maarja kirikusse koorilaulu.
August ja september toovad Väike-Maarja kirikusse koorilaulu. Foto: Kadri Kopso

Väike-Maarja kirikus on nii rukkimaarja- kui ka ussimaarjapäeva puhul tulemas kontserdid.

Tallinna Kammerkoor alustab oma uut hooaega Väike-Maarja kirikus laululaagri ja õhtuse kontserdiga rukkimaarjapäeval, 15. augustil – dirigeerib Heli Jürgenson. Kuna tegemist on neitsi Maarjale pühendatud kirikuga, kõlavad sel kontserdil ka mitmed “Ave Mariad”.

“Kuulda saab ka vanamuusikat, eesti autoritest kõlavad näiteks Kreek ja Kõrvits ning kirikule kohaselt on tegemist vaimuliku muusikaga,” rääkis Tallinna Kammerkoori koorivanem Ülle Daut.

Tegu on Tallinna Kammerkoori uue hooaja esimese kontserdiga. “Tegime eriolukorra ajal proove kahemeetriste vahedega seistes ning kümnestes gruppides, nüüd oleme ühe korra ka kõik koos proovi teinud,” ütles Ülle Daut. Väike-Maarja kontserti oodatakse. “Sel kirikul on oma akustilised eripärad, oleme põnevil, kuidas õnnestub,” lisas Daut.

Järgmine maarjapäev, ussimaarjapäev, on 8. septembril, mil tähistatakse ühtlasi kiriku nimepäeva. Seekord kõlab kammerkoori Solare kontsert aga väikese viivitusega – 13. septembril.

Väike-Maarjasse sattudes tasub kindlasti sisse astuda ka seltsimajja, kus on Eva Jänese fresko neljast maarjapäevast.

EELK Väike-Maarja kirik on reedest pühapäevani avatud ka teeliste kirikuna ehk uksed on huvilistele lahti. Koguduse diakon Juhan Rumm ütles, et aastataguse ajaga võrreldes on kogudus kosunud – igal pühapäeval osaleb jumalateenistusel 13–16 inimest.

“Eelmisel aastal remontisime pastoraadi, loodame, et saame sel aastal hakata taastama leinamaja ning teha torni uued võreaknad,” lausus Rumm.

Täna möödub kümme aastat tormist, mille tõttu kiriku tornikiiver alla kukkus ja leinamaja purustas, praegu ootab kogudus ­LEADER-i otsust leinamaja taastamise finantseerimise asjus. Taastamiskulude katteks loodetakse saada toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles