Mahemesinikust sai viis aastat tagasi 420 mahemesilaspere isa

Isabella Lahtvee
, suvereporter
Copy
Läänevirulane Harro Rannamets on peale kaheksat aastat mesilaste sumina ja nõelamistega ära harjunud.
Läänevirulane Harro Rannamets on peale kaheksat aastat mesilaste sumina ja nõelamistega ära harjunud. Foto: Marianne Loorents

4.–6. augustini toimus maaeluministeeriumi hindamiskomisjoni ringsõit, et välja selgitada aasta parim mahetootja. Hindamiskomisjon käis külas ka läänevirulase Harro Rannametsa ettevõttes Ehe Mesi.

Harro Rannamets on mesinikuametit pidanud praeguseks üle kaheksa aasta, kuna üheksast viieni kestva kontoritöö ja Exceli kõrvalt hakkas ta puudust tundma vabast õhust ja loodusest. Viimased viis aastat on ta tegelenud mahemeetootmisega. “Mu praegused kolleegid – Mart Kullamaa, kes sai oma esimese mesilaspere juba 12-aastaselt, ja Sander Sulane – kutsusid mind üheks nädalavahetuseks appi mesitarusid ehitama ning sellest nädalavahetusest alates hakkas asi arenema. Ühest nädalavahetusest sai teine ja nii see huvi süvenes,” räägib Rannamets. MTÜ Virumaa Mahetootjad esitas Rannametsa konkursi “Parim mahetootja 2020” kandidaadiks.

2013. aastal läks Harro Rannamets Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli mesindust õppima. Kullamaa ja Sulane olid kooli aasta varem lõpetanud ning tegutsesid kaubamärgi Muhe Mesi all tavatootmisega. “Mul on olnud juba ammu huvi mahetootmise ja jätkusuutliku maailmavaate vastu. Tundus hea mõttena hakata tootma mahemett. Siin Lääne-Virumaal neid sobivaid korjekohti mesilastele jagub,” jutustab Rannamets. “Mahemesinikuna annan oma väikse panuse, seismaks suurkorporatsioonide võimu kasvamise vastu toidutootmissektoris, propageerides kohalikku toitu ja mahetoidutootmist.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles