Tapa linn koroonat ei karda

Copy
Linnarahvas Tapa Linnapäevadel sööki-jooki ja muusikat nautimas.
Linnarahvas Tapa Linnapäevadel sööki-jooki ja muusikat nautimas. Foto: Isabella Lahtvee

94-aastase Tapa linnapäevad tõid kohale palju kauplejaid ning ostlejaid. Meeliskaupateks olid jäätis ja külmad joogid, mis läksid  nagu soojad saiad. Jalutajad nautisid rahulolevate nägudega ilusat ilma ja muusikat. 

Tapale hakkas rahvast kogunema juba kella üheksa paiku hommikul, mis oli ka linnapäevade ametlikuks algusajaks. Linna vahel äratas inimesi Tapa linnaorkester, sõites kaitseväe MAN-iga ringi.

Müüjad tulid Tapale juba kella kaheksa paiku, et paika sättida müügilauad ja -toolid. Rahvast kogunes kõige rohkem jäätisemüüjate juurde. "Tänane ilm on super, veidi liiga palav, aga just selle tarvis saamegi osta siit jahutuseks jäätist," rääkis Anastasia, kes seisis koos sõbrannaga jäätisesabas.

Laadal müüdi ka veine, näiteks Itaalia ja Gruusia omasid. Mionetto telgi all olevad müüjad, Olev ja Erik, kutsusid julgelt inimesi enda juurde veini maitsma ja niisama juttu puhuma. Klientuurist neil tänu heale suhtlemisoskusele puudu ei tulnud. "Tuju on meil alati hea ja tahame, et ka klientidel oleks tuju hea. Hea vein toob näole naeratuse," sõnas Olev. 

Müügialale oli paljudesse kohtadesse paigaldadud desinfitseerimisvahendid, mida kasutati aktiivselt, kuid ikka oldi igal pool üksteisel külje all. "Püsime ikka tervetena ning haigena jääme koju," ütles Tapa vallavanem Riho Tell linnapäevade avakõnes. Kella 12.15 paiku astus lavale noorte seas tuntud Soundcloudi artist SIP€LGA 14, kes rahva südant muusikaga võita ei suutnud. "Muusika on mõeldud rohkem noortele, mitte meile. Meie oleme sellise muusika jaoks liiga vanad," sõnas Tapa pikaaegne elanik Helmi.

Tapa vallavalitsuse ees paiknevates telgialustes oli väljas kolm maketti, mille abil sai tutvuda tulevase linnasüdamikuga. "Rahvale on välja pakutud kolm lahendust, neid saab ka omavahel kombineerida," märkis Tapa vallavanem Riho Tell. Valla kodulehel saab eskiise samuti hinnata ja anda nende poolt oma hääle, kuid seni on huvi olnud seal tagasihoidlik. Siin telgialuses on rääkimist ja uurimist ikka rohkem olnud," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles