Peaminister tänas Tapal teenivaid liitlaste väeüksusi

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Peaminister Jüri Ratas külastas Tapal liitlaste väeüksusi.
Peaminister Jüri Ratas külastas Tapal liitlaste väeüksusi. Foto: mil.ee

Peaminister Jüri Ratas külastas täna Tapal NATO lahingugrupis teenivaid Ühendkuningriigi ja Taani väeüksusi.

Peaminister Jüri Ratas külastas esmaspäeval Tapal NATO lahingugrupis teenivaid Ühendkuningriigi ja Taani väeüksusi.

Ratas tunnustas võitlejaid nende panuse eest Eesti julgeoleku kindlustamisse ja professionaalsuse eest COVID-19 kriisi ajal aasta esimeses pooles. “Eesti jaoks on liitlaste kohalolek Balti regioonis äärmiselt oluline. See aasta on olnud erakordne ka siin viibivatele liitlastele. Rõõmustav, et pandeemial ei lastud valmisolekut ja väljaõppeplaane oluliselt mõjutada,” rääkis Ratas. Peaminister lisas, et ka Eesti panustab kindlasti harjutustingimuste täiendamisse Tapa sõjaväelinnakus.

Kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem ütles, et liitlassõduritele on Eestis pakutavad väljaõppevõimalused meeltmööda. “Nad on saanud teistsuguses keskkonnas välja õppida, Eesti tingimused ja keskkond on neile heas mõttes erinev ja sellega on nad rahul,” lausus kindralmajor Herem.

Peaminister andis külaskäigu ajal Taani ja Ühendkuningriigi väeüksuste esindajatele üle tänumündid.

Eestis paikneva NATO lahingugrupi juhtriigiks on Ühendkuningriik, kelle panuseks on 800 kaitseväelast kuninglikust füsiljeede rügemendist, tankid Challenger 2 ja lahingumasinad Warrior. Lisaks teenib tänavu lahingugrupis umbes 200 Taani kaitseväelast Vidari kompaniist. Ühendkuningriigi rotatsioon kestab septembri lõpuni ja taanlaste oma aasta lõpuni. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles