Eichfuss võtab korvpallis hoo maha, Saaget näeb karikasarjas uues dressis

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Timo Eichfuss otsustas tipptasemel korvpallile joone alla tõmmata.
Timo Eichfuss otsustas tipptasemel korvpallile joone alla tõmmata. Foto: Arvo Meeks

Uue korvpallihooaja lähenedes pakuvad ikka kõneainet pallurite liikumised ja uudised selle kohta, kes millisesse klubisse siirdub või kõrgemal tasemel mängimise sootuks lõpetab. Esmaspäev tõi selguse majja kahe Lääne-Virumaa taustaga mehe, Timo Eichfussi ja Kristo Saage puhul.

Rakvere korvpallimeeskonna vormis viisteist aastat tagasi Eesti meistriliigas esimest korda platsile tulnud Eichfuss otsustas pikale ja huvitavale karjäärile joone alla tõmmata.

Rakvere reaalgümnaasiumi vilistlase sõnul mõjutas tema otsust mitme asjaolu kokkulangevus. "See on pigem kõige koosmõju – kaks aastat Valgas ja nüüd ka koroona. Paus venis pikaks. Sain selle aja jooksul rahulikult järele mõelda ja tegin otsuse, et aitab küll," kõneles Timo Eichfuss.

Sunnitud pausi ajal Soomes tööd leidnud ja praegugi seal viibiv 31-aastane endine Eesti koondise liige lausus, et hetkel tal tuleviku kohta veel täielikku selgust pole, kuid mõtteid on ja ta vaatab tasapisi ringi. "Eks see ole näha, mis saab," ütles Eichfuss. "Pikemas perspektiivis näen ennast kindlasti spordi keskel. Soome väga kauaks ei plaani jääda."

Timo Eichfussi sõnul on tema vastu kodumaal huvi üles näidanud ka harrastajate meeskonnad ning sel tasemel on plaan ilmselt mängimist jätkata. "Täiesti kossu ära ei lõpeta. Nüüd saangi mängida rõõmuga," lisas ta.

Eelmist hooaega alustas Eichfuss kaksiklinna Valga/Valka mänguvormis, kust siirdus meeskonna rahaprobleemide süvenedes selle aasta veebruaris Tartu Ülikooli ridadesse.

Ta märkis, et koroonaviiruse mõju lõi kõikjal maapinna värisema ja erandiks polnud siin samuti Eesti meistriliiga meeskonnad. "Kellelgi pole seis siin väga roosiline," tähendas Timo Eichfuss.

Rakvere Tarvaga mitu hooaega madistanud Kristo Saagel (palliga) kodukandi meeskonnaga praegu ühtegi kokkulepet pole.
Rakvere Tarvaga mitu hooaega madistanud Kristo Saagel (palliga) kodukandi meeskonnaga praegu ühtegi kokkulepet pole. Foto: Ain Liiva

Kristo Saage otsustas samal ajal, et lööb algatuseks Eesti korvpalli karikavõistlusteks kampa Rae Kossu meeskonnaga. Mida toob tulevik, on 35-aastase tagamehe ütlusel endiselt lahtine.

"Lubasin, et mängin nendega karikat, muuks ei ole praegu aega," ütles Saage ja kinnitas, et praegu tal lisaks mainitud esiliiga meeskonnale rohkem kosilasi pole. "Ütlesin, et tulen [Rae Kossu] ainult juhul, kui nad lähevad veerandfinaalis Tarvaga kokku. Kui löön seal platsi puhtaks, küllap siis pakkumised tulevad. Nii see asi käib elus."

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles