Keskväljaku vastased jäid Tapal vähemusse

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tapa keskväljaku tulevase välimuse üle sai diskuteerida vallavalitsuse püstitatud varjualuses. Väga suurt huvi linnakodanikud selle vastu ei ilmutanud.
Tapa keskväljaku tulevase välimuse üle sai diskuteerida vallavalitsuse püstitatud varjualuses. Väga suurt huvi linnakodanikud selle vastu ei ilmutanud. Foto: Aivar Ojaperv

Kui seni on jäänud mulje, et Tapa keskväljaku uuendamisele on vastu paljud linnakodanikud, siis linnapäevade ajal toimunud diskussioon näitas vastupidist: vastaseid on hinnanguliselt kümme protsenti.

Tapa keskväljaku uuendamise arhitektuurivõistluse võidutöö kuulutati välja pea aasta tagasi. Pärast seda on juhtunud palju: oponendid on häälekalt sõna võtnud, valla esindajad on projekte rahvale selgitamas käinud. Suve alguses valmis kolm eskiisi, mida rahvas valla kodulehel ise hinnata saab, ja linnapäevadeks olid virtuaalsed eskiisid vormitud käega katsutavateks makettideks.

“Vaata, siia tuleb jalakäijate ala ja autotee tehakse kitsamaks. Lastele saab linnas rohkem ruumi olema,” tutvustas Jaanika oma kahele lapsele väljapanekut. Temale ja tema kaasale Janarile meeldis kõige rohkem eskiis, mille põhjal Tapa Pikk tänav muudetaks ühesuunaliseks ning tänavale istutataks puid ja lisataks väikseid rohealasid. “Meie arvates tooks selline lahendus rohkem rahvast kesklinna,” rääkis Jaanika. “Juba linnapäevade ajal toimunud kodukohvikute päev näitas, et Tapa inimesed liiguvad jalgsi või jalgratastel väga hea meelega. Linn on nii väike, polegi vaja autoga igale poole pääseda.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles