Kinod ootavad kannatamatult publikut

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Teatrikino on küll lahti olnud, aga kuna kassahitte pole näidata, on huvi kesine.
Rakvere Teatrikino on küll lahti olnud, aga kuna kassahitte pole näidata, on huvi kesine. Foto: Meelis Meilbaum

Juunist taas avatud olnud Rakvere Teatrikinos inimesed küll käivad, kuid Rakvere teatri juhi Velvo Väli sõnutsi on vaatajanumbrid väiksemad, kui need võiksid olla. Põhjuseid selleks on mitu.

Kõiki kinosid kummitab asjaolu, et filmimaailmas esilinastusi ei toimu ja seega kassahitte vaatajateni ei jõua. “Kui pole kassahitte, mida näidata, siis pole millegagi inimesi kinno meelitada,” lausus Väli.

Kuigi kino lahti hoidmine pole majanduslikult kõige mõttekam, on teatrijuhi sõnutsi nad inimestele jätnud võimaluse filme vaadata suurelt ekraanilt. Vaatajakäitumise kohta ta järeldusi ei tahtnud teha. “Püsikunded ikka käivad kinos. See sõltub sellest, kas film kõnetab või mitte,” ütles Väli.

Tapa valla kultuurikeskuse direktor Edmar Tuul sõnas, et nad proovisid peale eriolukorda korraldada juunis mõned kinoseansid, kuid rahva huvi oli kesine. “Inimestel oli hirm ja lisaks olid ilmad ilusad, see ei kutsunud kinno,” lausus Tuul.

Tapal on plaan küll septembris kinolina taas lahti kerida, kuid võimaliku koroonalaine tõttu ollakse ettevaatlikud. Edmar Tuule sõnul ütlevat levitajad, et suurtel filmikompaniidel on tingimused karmiks ja kalliks läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles