Uhtna külaplatsil tähistatakse teist aastat taasiseseisvumist "Vaba rahva tantsudega"

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Teema "Kes ei tööta, see ei söö" on lai ja vahetekstidega saab kõik kenasti söömise või töötamisega siduda.
Teema "Kes ei tööta, see ei söö" on lai ja vahetekstidega saab kõik kenasti söömise või töötamisega siduda. Foto: Vladislav Musakko/Postimees Grupp AS/Scanpix

20. augustil algusega kell 17 toimub Uhtna külaplatsil II "Vaba rahva tants" alapealkirjaga "Kes ei tööta, see ei söö".

Oodatud on rahvatantsurühmad kahe-kolme teemakohase tantsuga. "Teema on lai ning selle alla mahub ka vaimutoit. Pealegi saab osava vahetekstiga kõik söömise või töötamisega siduda," rääkis ürituse korraldaja Sirje Rebane ja teine korraldaja Maia Simkin lisas, et söömine ja töö tegemine on kaks olulist elus olemise osa ja üks toetab teist.

Rahvatantsurühmad, kes enda tulekust praeguseks teada andunud, on Ulvi Metsalilled, Uhtna Tantsumaiad, Viru-Nigula Maarjapiigad, Rakverest Tarva Tammed, Võhma rahvamaja Krõtakesed, Ida-Virust Tammiku tantsijad ja Tallinnast Koidupuna. Korraldajad ootavad veel paari kõhkleja kinnitust ja registreerimine on jätkuvalt avatud rühmadele, kes soovivad tähistada tantsides taasiseseisvumispäeva.

Laulu ja muusika poolt täidavad Viru-Nigula Meeskoor ning Pisikeste Pillide Punt. See on pidu, kus igaüks saab tantsida, sest õhtu lõpetab simman ansambli Törts saatel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles