Korvpalliliigade koosseisud on paigas, ees seisab karikaloos

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Eesti korvpalli karikavõistluste loosimine korraldatakse Tallinnas Saku suurhallis, kus asub alaliidu kontor ning harjutab ja mängib rahvusmeeskond.
Eesti korvpalli karikavõistluste loosimine korraldatakse Tallinnas Saku suurhallis, kus asub alaliidu kontor ning harjutab ja mängib rahvusmeeskond. Foto: Eero Vabamägi

​Eesti Korvpalliliit kinnitas riigi meistrivõistlustel kahe madalama liiga, esi- ja teise liiga, koosseisud.

Meistrisarja järel tugevuselt teisel (esiliigas) ja kolmandal (teises liigas) liigatasemel osaleb kummaski kaksteist meeskonda.

Kaks Lääne-Virumaa tiimi leiab esiliigast. Nendeks on nagu eelmisel hooajalgi Kadrina Karud ja Tamsalu Los Toros/TalTech. Karude meeskond paiknes mõni voor enne koroonakriisi tõttu katkestatud meistrivõistluste põhiturniiri lõppu turniiritabeli neljandal ja Los Toros seitsmendal real.

Omavahel kohtuti korra, kui kadrinlased saavutasid detsembris ülimagusa ühepunktilise 94:93 paremuse. Teist korda pidanuks kaks kanget rivaali omavahel kokku minema 13. märtsil, kuid täpselt päev enne seda kuulutati Eestis välja eriolukord.

Kadrina ja Tamsalu kõrval kuuluvad algaval hooajal Eesti esiliigasse KA Tallinna Kalev/TSK, KK Viimsi/Noto, Eesti Maaülikool, Nord/Cramo, G4S Noorteliiga, Tartu Kalev/Estiko, Paide Viking Window, Tartu Ülikool II, Keila Korvpallikool ja Rae Koss/Hansaviimistlus.

Meistrivõistluste kõrval mahuvad kodusesse korvpallikalendrisse taas Eesti karikavõistlused, mis stardivad plaani kohaselt sel kuul.

Karikavõistlustel osalemise soovi kinnitasid nii Rakvere Tarvas, Kadrina Karud kui ka Tamsalu Los Toros/TalTech. Et Eesti tippmeeskondadega koos võistlevad karikasarjas samuti rahvaliiga meeskonnad, kes alustavad esimesest ringist, näeb reitingutabelis kõrgemal paiknevaid Lääne-Viru tiime korvpalliplatsil eeldatavalt septembris.

Karikavõistluste loosimine toimub Tallinnas tuleval kolmapäeval. Võistlussüsteem näeb ette, et igas ringis selguvad paremad kahe mängu kokkuvõttes. Finaalturniir nelja tugevama osavõtul peetakse 19. ja 20. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles