Viru-Nigula vallas puuritakse maapõue kolm auku

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Inseneribüroo Steiger tegi Eesti geoloogiateenistuse tellimisel möödunud suvel puurauke Ida-Virumaale, tänavu on nad puurinud Vinni ja Viru-Nigula vallas.
Inseneribüroo Steiger tegi Eesti geoloogiateenistuse tellimisel möödunud suvel puurauke Ida-Virumaale, tänavu on nad puurinud Vinni ja Viru-Nigula vallas. Foto: Ain Liiva

Viru-Nigula vallas algasid puurimistööd maavarade uuringuteks. Kuni 20. augustini rajatakse Kurna külasse umbes 24, Kestlasse 32 ja Kõrtsi karjääri alale umbes 25 meetri sügavune puurauk. Puurimistööd ühes kohas kestavad orienteeruvalt kolm kuni viis päeva, pärast tööde lõppu uuringualad korrastatakse ja puuraugud suletakse.

Puurimistööde tellija on Eesti geoloogiateenistus ja tegija OÜ Inseneribüroo Steiger. Puurimistööde alad on valitud selliselt, et need jääksid majapidamistest võimalikult kaugele. 

Puurimistööd on üks osa Eesti geoloogiateenistuse tehtavast maavarade uuringust. Suve esimeses pooles rajati viis puurauku Vinni valla territooriumile. Puurimistööde eesmärk on saada puursüdamikud graptolliitargilliidi ja fosforiidi omaduste ja nendes sisalduvate keemiliste elementide uuringuks.

Eesti geoloogiateenistuse asedirektor Jaak Jürgenson on varem Virumaa Teatajale rääkinud, et lisaks mainitud puuraukudele on taotlemisel üldgeoloogilise uurimistöö luba kuni 14 puuraugu rajamiseks. "Need on valdavalt Toolse maardlas Rakvere valla maadel, aga ka Aseri maardlas," selgitas Jürgenson. "Meie eesmärgiks on varasema uurimisandmestiku kontroll duplikaatpuuraukude puurimisega vanade puuraukude läheduses," lausus geoloogiateenistuse asedirektor. "Nii saame teada, kuivõrd on võimalik nõukogudeaegseid andmeid usaldada," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles